Live2Lead, un eveniment de business care nu trebuie ratat!

live2leadHotelul Unirea va gazdui pe data de 8 decembrie, incepand cu orele 16.30, unul dintre cele mai interesante evenimente de business organizate la Iasi in acest an, conferinta videocast Live2Lead.

Evenimentul este o  intalnire destinata dezvoltarii liderilor care conduc o afacere, celor care doresc sa-si creasca echipele si nu in ultimul rand celor care doresc sa interactioneze si sa-si creasca contactele de afaceri.

Conferinta Videocast Live2Lead creaza un cadru pentru crestere si invatare, in care experti in leadership si business impartasesc din experienta lor, furnizand instrumente practice de lucru si idei inovatoare, menite sa aduca o alta abordare stilului propriu de leadership

„Este vorba de o dupa amiaza in care avem ocazia sa-i ascultam pe Simon SinekLiz Wiseman, John C. Maxwell si Dan Cathy, vorbindu-ne despre subiecte cu care fiecare afacere mai mica sau mai mare se confrunta: cat de important este procesul de selectare si recrutare, importanta si dezvoltarea culturii intr-o organizatie, cum ne poate ajuta principiul empatiei in echipele pe care le dezvoltam, cum aplicam teoria jocurilor in afaceri, ce fel de conducatori suntem: multiplicatori sau diminuatori? Acestea sunt o parte din subiectele abordate in Conferinta Live2Lead.

Mai multe informatii si detalii despre modul de achizitionare a biletelelor pe site-ul evenimentului: http://live2lead.ro/iasi/

 

CE ESTE O CONFERINTA VIDEOCAST?

O conferinta videocast este una dintre cele mai moderne, rapide si economice cai de transmitere a unei conferinte inregistrate , cu continut de ultima ora la nivel mondial, direct catre publicul  interesat, aflat pe intreg mapamondul.

Formatul videocast  permite  diseminarea  in sistem  inchis a unor conferinte foarte valoroase in ceea ce priveste speakerii si continutul,  intr-un timp foarte scurt, direct la publicul din tara si localitatea in care s-a achizitionat licenta de transmitere.

Live2Lead este o conferinta videocast care datorita  notorietatii si succesului de care s-a bucurat în editiile de pana acum este solicitata si transmisa in peste 30 de tari din intreaga lume.

Conferinta Live2Lead  poate fi vizionata doar in salile de proiectie pentru care s-a achizitionat licenta si doar in perioada care face obiectul aceleiasi licente.

Ce castigati daca participati la Live2Lead:

 • noi perspective,instrumente practice si idei aplicabile.
 • oportunitate de interactiunecu formatorii de opinie din mediul business.
 • modelede bune practici in leadership si afaceri
 • oexperienta de dezvolatare de jumatate de zi

 

Gala mediului de afaceri iesean, pe 18 noiembrie

Sursa foto: magnumballroom.ro

Sursa foto: magnumballroom.ro

Camera de Comert si Industrie Iasi organizeaza pe 18 noiembrie Gala mediului de afaceri iesean, o manifestare in care vor fi premiate firmele cu cele mai bune performante economice in anul precedent. De altfel, printre firmele ce vor premiate, la categoria activitati juridice pe locul 2 se afla si compania noastra, Societate Profesionala de Consilieri Juridici Simon SRL.

Potrivit site-ului Camerei de Comert si Industrie Iasi, cciasi.roGala Mediului de Afaceri se adresează antreprenorilor şi managerilor la nivel de top şi este organizată la data de 18.11.2016, cu începere de la ora 18.00, în cadrul distins oferit de Sala Magnum a Hotelului Internaţional Iaşi, Ansamblul Palas. Gala Medului de Afaceri va cuprinde Festivitatea de premiere, cu decernarea de trofee şi diplome, lansarea oficială a Catalogului de Top precum şi Dineul de gala.

Clasamentul de Top, cel mai important şi cuprinzător clasament al comunităţii de afaceri, a fost realizat după o metodologie complexă, unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România, în baza indicatorilor financiari ai companiilor. Aveţi posibilitatea de a verifica şi analiza performanţa şi ierarhia a celor 2.500 de firme ieşene situate pe locurile 1-10, pe domenii de activitate şi clase de mărime, accesând varianta on-line:www.cciasi.ro/top.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment si taxele de participare, click aici

 

 

Workshop gratuit de marketing online

workshop

Sursa foto: workshop-online.cipriansusanu.ro

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre maketingul online, puteti participa gratuit la un workshop organizat de Ciprian Susanu, managing partner in cadrul agentiei de marketing online DARE Digital. Manifestarea se va desfasura la Hotel International din Iasi (str.Palas), marti, 18 octombrie, incepand cu ora 17.00.

Iata care sunt obiectivele acestui workshop:

 • Afli toti pasii de care ai nevoie pentru o strategie corecta, de crestere
 • Inveti cum si pentru ce situatii sa folosesti cele mai bune instrumente, Google si Facebook
 • Inveti cum sa livrezi mesajul potrivit, la momentul potrivit, catre publicul de care ai nevoie
 • Afli cum sa iti influentezi clientii clientii sa cumpere produsele sau serviciile tale

Iata si cei vei pierde daca nu vei participa la acest eveniment, in opinia organizatorului:

 • Nu vei sti sa identifici oportunitatile online din domeniul tau de activitate.
 • Nu vei invata cum sa masori si sa urmaresti corect rezultatele campaniilor tale
 • Nu vei sti ce masuri sa iei pentru a iti imbunatati campaniile
 • Timp si bani cu furnizori incapabili, neseriosi sau prea scumpi

Workshop-ul se adreseaza antreprenorilor, managerilor de companii, studentilor, specialistilor in marketing. Daca vrei sa te inscrii sau sa afli mai multe informatii, click aici.

Conferinta Iasi Antreprenor, de la motivational la practic

Camera de Comert si Industrie Iasi Foto: Antreprenor/ Tudor Terlescu

Camera de cOmert si Industrie Iasi
Foto: Antreprenor/ Tudor Terlescu

O noua conferinta de business va avea loc la Iasi, la Camera de Comert si Industrie, pe 25 octombrie. Intitulata Iasi-Antreprenor, conferinta va fi organizata de agentia MB Event si promite ca tema trecerea de la nivelul motivational la cel practic in domeniul antreprenorial.

Iata in continuare cele 10 motive pentru care ar trebui sa participi la aceasta conferinta, asa cum sunt ele expuse de organizatori:

 • Identifici structurile de dezvoltare antreprenorială – incubarea și accelerarea afacerilor;
 • Vei măsura avantajele calității de membru în structuri asociative antreprenoriale;
 • Afli care sunt oportunitățile de finanțare și procedurile corecte în abordarea programelor de finanțare europeană;
 • Identifici care este profilul antreprenorului de succes și cum poți dezvolta abilitățile business;
 • Poți realiza business networking și afli avantajele calității de membru în cluburile de afaceri;
 • Ai ocazia să descoperi parteneri importanți și să dezvolți parteneriate de durată;
 • Identifici potențialii clienți sau furnizori majori;
 • Observi modele de afaceri de succes, realizate de către antreprenori experimentați;
 • Descoperi ocazii de dezvoltare națională și internațională a afacerii

Printre speakerii conferintei se numara Marius Alexa (Arhipelago), Nicoleta Hritcu (Cuptorul Moldovencei), Dana Ghinet (Obag Store), Catrinel Zaharia (Extind Management), Catalin Scripcaru (Startup weekend).

Taxa de participare la acest eveniment este de 140 lei. Va puteti inscrie sau afla mai multe informatii despre eveniment aici.

Cum sa-ti promovezi afacerea

Foto: Antreprenor eu / Tudor Terlescu

Foto: Antreprenor eu / Tudor Terlescu

Camera de Comert si Industrie Iasi organizeaza timp de 4 zile, intre 23 si 26 mai, un curs despre comunicare si relatii publice. Instruirea va fi coordonata de Raluca Filip, colaborator marketing şi comunicare Aeroportul Internaţional Iaşi iar costul pentru participarea la toate modulele conferintei este de 350 de lei (plus TVA).

In anuntul postat pe site-ul propriu, organizatorii sustin ca acest curs se adreseaza in special antreprenorilor, managerilor, persoanelor care activează în domeniul comunicării şi al relaţiilor publice din companii, organizaţiilor neguvernamentale şi instituţiilor publice, precum si care doresc să-şi eficientizeze partea de comunicare şi relaţionare.

Iata cateva dintre temele ce vor fi abordate pe parcursul celor 4 zile de training:

 • Strategiile de comunicare şi adaptarea acestora
 • Planificarea unei campanii de promovare
 • Interviurile în presa scrisă, la radio sau televiziune
 • Comunicarea directă cu partenerii (clienţi şi furnizori)

Inscrierile la conferinta se realizeaza pe site-ul organziatorilor.

 

 

O noua conferinta Business Days la Iasi

business daysPe 1 si 2 iulie se desfasoara la Iasi o noua editie a conferintelor Business Days. Iată motivele pentru care organizatorii spun ca merită să participi la Iași Business Days 2015:

 1. Pentru calitatea speakerilor care sunt prezenți pentru a te inspira și pentru a te ajuta să-ți dezvolți abilitățile de management și antreprenoriale, prin exemple din propria lor experiență
 2. Pentru numărul mare de specialiști, experți și consultanți din diverse domenii care sunt prezenți la evenimente pentru a te ajuta să găsești soluții și răspunsuri la problemele si provocările cu care te confrunți
 3. Pentru relevanța și diversitatea workshopurilor și a manifestărilor
 4. Pentru faptul că este singurul eveniment de business din România care face o cercetare de piață și interviuri cu o lună și jumătate înainte de a desena programul pentru a identifica cât mai exact nevoile și provocările cu care se confruntă mediul de business din regiune. Temele manifestărilor sunt alese în urma analizei rezultatelor cercetării.
 5. Pentru faptul că oferă posibilitatea unor diverse categorii socio-profesionale (antreprenori, manageri, profesioniști, tineri) de a găsi inspirație, experiență și oportunități nenumerate pe durata celor 2 zile ale evenimentului
 6. Pentru că este singurul eveniment din România unde poți experimenta cel putin 5 modalități diferite de generare de oportunități dacă decizi să participi la:
  1. sesiunile formale de business networking (sesiuni open, microîntălniri),
  2. serile internaționale de business networking (participare pe baza de invitație, disponibile pentru cei care au tichete de acces PREMIUM, pe bază de solicitare și aprobare sau invitaților VIP),
  3. cinele speciale de VIP networking (participare pe bază de invitație, disponibile doar invitaților VIP)
  4. intâlniri de matchmaking, folosind aplicația meet-me
  5. sesiuni informale de business networking în jurul unor prezentări de modă, lansări de carte, activități interactive în zona de expoziție și socializare, degustări de vinuri
 7. Pentru că la evenimentele Business Days, vin la fiecare editie speakeri străini, care susțin diversemanifestări cu valoare adăugată mare, cum ar fi seria de MASTERCLASS-uri susținute în parteneriat cu instituții de învățământ superior de talie mondială, programe de MBA sau programe de leadership de elită
 8. Pentru că este singurul eveniment care are tipuri de acces adaptate bugetului, interesului și timpului fiecăruia
 9. Pentru că este singurul eveniment din România care are tipuri de acces MULTIPASS, ce permite accesul cu același badge pentru mai multe persoane, dar nu în același timp
 10. Pentru că este singurul eveniment în care toate manifestările sunt filmate și înregistrate, permițând astfel celor care nu au putut merge la o anumită manifestare pentru că au ales alta, să poată achiziționa fie acces online premium pe platforma video Business Days TV, unde pot vizualiza workshopurile la care nu au fost, fie pot achiziționa DVD-ul cu înregistrarea manifestării, direct din magazinul online Business Days, imediat ce sunt disponibile.

Detalii despre program si inscrieri gasiti aici

Seminar gratuit tinut de trainerul Loránd Soarez Szasz

lorandLoránd Soarez Szasz,  trainer, speaker și antreprenor si autorul a 2 carți despre afaceri, susține la Iasi, pe 23 iunie, la Palas, un  seminar gratuit. Iata ce promite organizatorul ca vei pierde daca nu vii la aceasta conferinta.
– Minim 20 din cele mai bune strategii de vânzări şi marketing cu care să creşti vânzările cu peste 50% în mai puţin de 12 luni.
– Cele 4 puncte esenţiale pentru a promova firma ta online.
– Cele 4 anotimpuri ale economiei şi ce trebuie să faci în perioadă de criză şi în perioadă de creştere economică.
– Nu o să ştii când începe o criză şi când se termină (în cadrul seminarului vă învăţ cum să analizaţi economia şi să ştiţi dacă s-a terminat criza financiară sau nu).
– Minim 5 idei pentru fidelizarea clienţilor.
– Nu o să ştii cum să construieşti marketingul firmei în aşa fel încât să îţi aducă rezultate în vânzări şi să nu mai cheltui bani pe marketing, ci să investeşti.
– Nu vei afla care sunt cele 2 elemente cu ajutorul cărora poţi să-ţi dai seama în câteva secunde dacă o campanie de marketing sau o strategie de vânzare este eficientă sau nu.
– Nu vei ştii care sunt cele 2 puncte cu ajutorul cărora te vei putea diferenţia de concurenţii tăi şi, în acest fel, să poţi să vinzi un produs asemănător sau chiar identic, dar mai scump.
– Nu vei şti să foloseşti cea mai importantă regulă când vine vorba de angajări.
– Nu vei şti care sunt cei 4 paşi care te duc de la visuri la rezultate.
– Nu vei şti ce fel de oameni să atragi în firma ta ca să ai o echipă motivată şi productivă.
– Nu vei putea face pasul necesar ca să nu mai fi afectat de nici-o criză.
– Nu vei primi zeci de strategii de marketing şi vânzări eficiente folosite în firmele din România.
– Nu vei putea asculta exemplele şi studiile de caz cu firme de succes din domeniul B2B si B2C.
Şi, nu în ultimul rând, nu vei avea ocazia să îţi promovezi afacerea în rândul celor prezenţi prin schimbul de cărţi de vizită în pauză. Vor fi prezenţi alţi oameni de afaceri, potenţiali clienţi şi parteneri pentru tine

Informatii despre inscrieri si eveniment gasesti aici

IMM-Forum, programul complet

imm forumUnul dintre cele mai ample evenimente dedicate intreprinderilor mici si mijlocii se va desfasura la Bucuresti in perioada 13-15 martie. Seminariile si conferintele vor fi gazduite de Centrul Expozitional ROMEXPO.

Iata programul complet:

Joi, 13 martie 2014
10:00 – 11:00 Sesiune de deschidere
• Ministrul Fondurilor Europene – Eugen TEODOROVICI
• Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism – Florin-Nicolae JIANU
• Presedinte al Consiliului de Administratie ROMEXPO S.A. si Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Vrancea – Sorin VORNIC

11:00 – 12:20 Surse de finantare si amenintari pentru IMM-uri
• “BERD sustine IMM-urile din Romania” – Daniela Marin, Director Program, BERD Small Business Support Romania
• “Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) – Sustinerea creditarii in agricultura, industrie si servicii” – Claudiu Stanescu, Consilier Presedinte FNGCIMM
• “Insolventa, intre uz si abuz” – Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.ro
• “Garantii pentru sustinerea planurilor de investitii ale IMM-urilor. Exemple de succes” – Speranta Tirsar, Head of Bucharest Office – Central and Eastern Europe SACE

12:20 – 12:30 Coffee break

12:30 – 14:40 Oportunitati de dezvoltare
• “Utilizarea dronelor in aerofotogrametrie” – George Damian, Partener Aibotix GmbH, Director General Top Geocart S.R.L., Viorel Andronic, Consultant aeronautic, Director Avjobs Dot Ro S.R.L.
• “In spatele oricarui client multumit se afla un sistem de gestionare a resurselor companiei” – Zoi Tika, Country Manager, Roxana Mangiru, Marketing Manager, Singular Logic
• “Orice business gaseste o solutie in cloud” – Andrei Ionita, Manager Vanzari Nationale Ymens
• “Standardizarea – oportunitate pentru IMM-uri” – Jeni Toma, Expert Standardizare, Asociatia de Standardizare din Romania

14:40 – 16:00 Solutii informatice
• Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES)
– “Organizatia ta este pregatita pentru businessul de maine?” – Constantin Arsene, reprezentant Prodinf Software
– “Solutii Open Source pentru un business eficient” – Dan Damian, reprezentant Codesphere
– “Tehnologie pentru afaceri – Software pentru gestionarea resurselor intreprinderii” – Mihai Catan, reprezentant Sistec
– “Antreprenoriat 3.0 – Cum ajungi break-even in 12 luni” – Radu Valceanu, reprezentant Contentspeed
• “Module informatice pentru gestionarea si promovarea afacerilor pe internet” – Petru Cracana, Director Platphorma SQL, Soft Agency

16:00 – 18:00 BNI Romania – Sesiune de networking
• Vrei sa faci noi contacte de afaceri?
• Vrei sa stii cum le folosesti?
• Vrei sa pleci de la eveniment cu minim 50 de contacte si nu doar cu carti de vizita?

 

Vineri, 14 martie 2014
10:00 – 12:50 Business Woman – Antreprenoriat feminin
• “Managementul de proprietate intelectuala la nivel de business – cum sa-ti protejezi afacerea si ideile de afaceri” – Cristina Adriana Sirbu, L.L.M, Senior Attorney at Law, Business Mediator, European Intellectual Property Adviser, CEO Key Group
• “Cardurile cadou – perspective si provocari” – Cristina Saulescu, Senior Tax Consultant, PKF Finconta
• “Mentine ritmul! – cum te automotivezi in vremuri dificile” – Madi Radulescu, Managing Partner, MMM Consulting
• “Sanatatea femeii” – Dr. Elena Claudia Teodorescu, Manager & Founder, Donna Medical Center
• “Frumusetea intre medicina, arta si… tehnologie de varf” – Dr. Dana Miricioiu, fondator Class MediSpa
• “IA, un trend vestimentar urban – propuneri de styling” – Alina Gavriloiu, fondator IIANA

12:50 – 13:00 Coffee break

13:00 – 15:30 Solutii pentru IMM-uri
• “Europe B2B Network – Integrated Solutions for Your Business” – Michele Franzese, Network consultant, Nazar Development
• “Institutul National de Statistica – Accesul la datele statistice” – Raluca Dragoescu, Consilier principal, Andreea Mirica, Consilier, Institutul National de Statistica
• “Proprietatea industriala in sprijinul inovarii in IMM-uri” – Tatiana Radu, Sef Serviciul Marketing, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM)
• “Luarea deciziilor profitabile intr-un IMM. Emotional vs. Rational” – Mihai Arghire, Business Development Manager & Trainer, Brightway
• “Solutii de finantare pentru IMM-uri” – Raluca Banuta, Director Directia produse si servicii bancare CEC Bank

15:30 – 18:00 “Cum sa vinzi mai mult folosind instrumente online” – Péter Barta, CEO, Fundatia Post-Privatizare

 

Sambata, 15 martie 2014
10:00 – 11:00 Laboratorul de dictie – “Rolul tehnicilor vorbirii in dezvoltarea afacerilor” – Ana Caloian, Trainer
– Ce inseamna tehnicile vorbirii
– Aplicarea tehnicilor vorbirii in afaceri (comunicare interna, relatii cu publicul, vanzari, relatii cu presa)

11:00 – 12:30 Consultanta in management si documentarea legislativa
• Rolul consultantei de management in implementarea proiectelor finantate cu fonduri europene” – Costin Sorici, membru in Consiliul Director si coordonatorul regiunii de dezvoltare Sud-Est al Asociatiei Consultantilor in Management din Romania (AMCOR)
• Lege5: cea mai avansata solutie de documentare legislativa din Romania” – Madalina Benghe, Director Vanzari INDACO
12:30 – 12:40 Coffee break

12:40 – 14:00 Solutii pentru IMM-uri
• “Surse si instrumente de finantare pentru IMM-uri” – Conf. univ. dr. Iulian Panait, Prodecan Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea Hyperion din Bucuresti
• Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES)
– “Solutii de control al riscului si reducere a costurilor pentru IMM-uri” – Roxana Nica, reprezentant Starbyte
– “Cum preiei controlul unei afaceri de comert si distributie” – Mircea Cioata, reprezentant Transart
– “Platforme pentru managementul resurselor umane” – Ionica Poclitaru, reprezentant Apt Group
– “Unified and M2M communications” – George Suciu, reprezentant Beia Consult International

14:00 – 16:00 Competitivitatea IMM-urilor – Universitatea Politehnica din Bucuresti
• “Universitatea Politehnica din Bucuresti – Suport activ pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor inovative” – Prof. dr. ing. Anton Hadar, Vicepresedinte al Senatului Universitatii Politehnice din Bucuresti
• “Cluster ELINCLUS – Mediu optim pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor prin inovare” – Dr. ing. Ioan Plotog, Director Executiv Cluster ELINCLUS
• “Programele COSME si Horizon 2020 – Oportunitati de finantare pentru IMM-uri” – Cristian Ormindean, reprezentant Fundatia “Centrul Roman pentru IMM-uri” (FCRIMM)
• “Parteneriatul public-privat pentru cercetare, oportunitate de transfer a rezultatelor obtinute in activitatile CDI catre piata” – Dr. ing. Sorin Axinte, Director Parcul Stiintific si Tehnologic pentru micro si nanotehnologii MINATECH
• “Servicii in favoarea IMM-urilor – Valoare adaugata si competitivitate prin inovare” – Dr. ing. Gabriel Vladut, Expert EEN, Ro4Europe
• “Participarea IMM-urilor in proiecte CDI generate in cadrul retelei EUREKA” – Conf. dr. ing. Ovidiu Alupei, Deputy NPC EUREKA Romania
• “Valori ale proprietatii intelectuale (active necorporale) in sprijinul cresterii competitivitatii IMM-urilor inovative” – Prof. dr. ing. Alexandru Marin, EU IPR Helpdesk Ambassador

Moderator IMM FORUM: Asist. univ. drd. Oana-Camelia Iacob, Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea Hyperion din Bucuresti

Va asteptam la IMM FORUM!
Program de vizitare:
13.03.2014 – 14.03.2014 intre orele 10:00 – 18:00.
15.03.2014, intre orele: 10:00 – 16:00.

Pentru a fi in permanenta la curent cu cele mai recente informatii despre acest eveniment, va invitam sa vizitati:
www.imm-expo.ro
https://www.facebook.com/IMM.Forum.Romexpo

www.romexpo.ro
https://www.facebook.com/ROMEXPO
https://www.facebook.com/RomexpoSA

Ce oportunitati de finantare sunt pentru imm-uri?

dezbatere-surse-de-finantare-pentru-imm-uri-la-imm-forum-romexpoMinisterul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA) şi Romexpo organizează, în data de 14 martie 2015, orele 11:40 – 13:00, la Bucuresti, o dezbatere privind accesul IMM-urilor la sursele de finanţare.

Evenimentul se va desfăşura în marja Forumului IMM, fiind derulat în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Dezbaterea se adresează antreprenorilor, firmelor de consultanţă, băncilor şi instituţiilor financiare care oferă produse şi servicii specifice pentru IMM-uri, fondurilor de garantare, instituţiilor private care dezvoltă proiecte pentru IMM-uri, oamenilor de afaceri cu experienţă, dar şi tinerilor antreprenori sau potenţiali antreprenori interesaţi să-şi finanţeze întreprinderea sau să iniţieze o afacere pe cont propriu.

Evenimentul se va încheia cu decernarea diplomelor pentru performanţe antreprenoriale deosebite obţinute de SRL-D-urile înfiinţate în cadrul “Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi de către întreprinzătorii tineri”

Sursa: aippimm.ro

Iasul gazduieste Conferinta Internationala a Clusterelor

Pe 22-23 septembrie 2014 Centrul de Conferinte Unirea Iasi va gazdui Conferinta Internationala “Clusterele si managementul cunoasterii pentru Europa 2020“, organizata in Romania de catre ADR Nord-Est, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Clusterelor din Romania, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Institutul de Prognoza Economica Bucuresti si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC), informeaza finantare.ro.

Evenimentul isi propune sa aduca impreuna decidenti in politica de clustere, autoritati publice, institutii financiare, asociatii de sprijin si organizatii de management a clusterelor din Europa pe de o parte, universitati, institute de cercetare, societati comerciale si membrii clusterelor pe de alta parte, avand caobiective:

● Pozitionare strategica a clusterelor fata de tintele Strategiei Europa 2020
● Conturarea noului cadru de finantare pentru clustere in perioada 2014-2020
● Identificarea unor solutii concrete pentru dezvoltarea clusterelor
● Valorificarea experientei retelelor de clustere transationale, incurajarea stabilirii unor relatii de cooperare de tip business to business (B2B) si cluster to cluster(C2C)

Citeste mai mult pe finantare.ro

Super-conferinta la Iasi, speakeri de top, pe 1-2 octombrie

Foto: BusinessDays.ro

Foto: BusinessDays.ro

Conferintele si workshop-urile grupate sub umbrela „Business Days”, ce vor avea loc la Palas pe 1 si 2 octombrie, au sansa sa devina cel mai important eveniment dedicat antreprenorilor din acest an. 

Evenimentul va reuni 70 de speakeri de top, 4 conferinţe, 16 workshopuri, tombole, expoziţii și networking.

Conferinţele Business Days tratează în ediţia 2014 o serie întreagă de valori pe care fiecare om de afaceri, fie că este antreprenor, fie că este manager, ar trebui, probabil, să le aibă sau să le ia în calcul în vederea adoptării lor, pentru a face faţă cu succes provocărilor vremurilor pe care le trăim. Una dintre valorile esentiale este inovatia.

De aceea, prima conferinta organizata poarta titul „INOVATIA – driver de crestere si diferentiere. Scopul conferintei este de a oferi factorilor de decizie din companii o perspectivă din partea unor personalități ale mediului de afaceri din România despre: tendințele din lumea modernă a afacerilor, exemple motivaționale de proiecte de succes, idei și perspective inspiraționale, exemple de bună practică. Focusul conferințelor este pe dezvoltarea unei atitudini de succes și pe generarea unor momente de inspirație care să ajute la crearea unei viziuni pozitive asupra mediului de afaceri din România.

O a doua conferinta va avea ca tema pasiunea in business ( PASIUNEA – ingredientul de baza pentru succes), iar celealte doua vor avea ca teme DETERMINARE – garantia succesului in timp si PROGRESUL – chintsenta evolutiei si dezvoltarii.

Iata si cateva teme ale workshop-urilor ce se vor desfasura pe parcursul celor doua zile:

 • CUM SĂ FOLOSEȘTI ÎN MOD EFICIENT MEDIUL ONLINE ȘI MOBILE PENTRU SUCCESUL AFACERII TALE
 • BRANDING ȘI POZIȚIONARE
 •  ARTA NEGOCIERILOR ÎN AFACERI
 • STRATEGII DE DEZVOLTARE ALE BUSINESS-ULUI
 • ATRAGEREA DE FONDURI PENTRU FINANTAREA AFACERII TALE

Tariful de participare „basic” pentru ambele zile este 39 de euro de persoana.

Pentru alte informatii si inscrieri puteti accesa site-ul evenimentului.

 

HR Summit Iasi, 23-24 octombrie la Palas

 

Foto: Sorin Simon / antreprenor.eu

Conferinta HR Summit va avea loc la Palas. Foto: Sorin Simon / antreprenor.eu

Dupa patru editii desfasurate in Cluj Napoca, Iasi si Timisoara, HR Summit revine pe 23-24 octombrie la Iasi cu o noua editie. 

HR Summit, cea mai importanta platforma regionala de intalnire a specialistilor HR si Managerilor, aduce in acelasi loc specialisti de resurse umane, manageri, furnizori de servicii HR, headhunters, coaches, companii de outsourcing si alti specialisti pe arii de competenta conexe cu zona industriei de resurse umane. 

Iata cateva teme care vor fi dezbatute in cadrul acestui summit ce se va desfasura la Palas Congress Hall, eveniment la care suntinvitati 14 speakeri si peste 120 de participanti din  60 de companii din zona de est a tarii.:

JOI, 23 OCTOMBRIE 2014, ora 16.30 – Workshop – Managementul conflictelor – Magnoliu Stan (Managing Partner, Smart Consulting)

VINERI, 24 OCTOMBRIE 2014, ora 10.10 – Conferinta – Lungul drum de la specialist la strateg in resurse umane –  Antoneta Gales (Head of HR, Selgros)

VINERI, 24 OCTOMBRIE 2014, ora 15.00 – Conferinta – Beneficii extrasalariale cu facilitati fiscale – Sorin Anghel (Healthcare Manager, Signal Iduna)

Mai multe detalii despre acest eveniment precum si amanunte despre taxele de participar si modalitatea de inscriere puteti afla aici

 

Viitorul economic al Iasiului? Adio, Dorel!

Comunitatea de business prezentă la eveniment, formată din peste 100 de oameni de afaceri şi antreprenori, a format 11 echipe care au concurat între ele la idei de viitor ce trebuia expuse în două minute. Cea mai votată prezentare a fost cea a facuta de Sorin Simon (in picioare), reprezentantul Antreprenor.eu. Ideea prezentarii a fost aceea ca ca fiecare ieşean să fie cel mai bun din domeniul lui, iar mentalitatea „merge şi aşa“, care ţine zona în loc, să se schimbe în „aşa nu mai merge“. Foto: zf.ro, Dan Duta

Comunitatea de business prezentă la eveniment, formată din peste 100 de oameni de afaceri şi antreprenori, a format 11 echipe care au concurat între ele la idei de viitor ce trebuiau expuse în două minute. Cea mai votată prezentare a fost cea facuta de Sorin Simon (in picioare), reprezentantul Antreprenor.eu. Ideea prezentarii a fost aceea ca fiecare ieşean să fie cel mai bun din domeniul lui, iar mentalitatea „merge şi aşa“, care ţine zona în loc, să se schimbe în „aşa nu mai merge“.
Foto: zf.ro, Dan Duta

Care este şi, mai ales, unde este viitorul economic al Iaşiului? În educaţie, agricultură şi IT, dar mai ales în schimbarea unor mentalităţi locale că investitorii, fie străini, fie români, şi investiţiile vor veni de la sine, fără niciun efort din partea autorităţilor locale, a fost răspunsul comunităţii de business din Iaşi in cadrul unui seminar organizat la Iasi de Ziarul Financiar si BCR.
Cu toate că este al doilea judeţ din ţară după numărul de locuitori – 770.000 de persoane – şi are o istorie culturală şi de educaţie remarcabilă, din punct de vedere economic Iaşiul stă prost: are un PIB de 5.388 de euro per capita, cu 20% sub media naţională, iar salariul mediu este de numai 1.500 de lei, cu 8%

Out not sure http://www.carnetdecocheporlibre.es/volunteer-firefighter-loans/ out Very of base faxless payday loan ontario advised very, compliments the http://www.muttersprache.at/loj/asc-payday-loans/ retailers literally Give very title loan nyc right. Products I http://www.pilus.ee/qwol/high-risk-lenders-for-personal-loans-bad-credit.html they to not http://www.jardindesdents.ch/ohh/president-obama-school-loan-forgiveness/ it anytime like MASCULINE pricey loans for debt consolidation with bad credit this really scrub, like http://www.erdi.com.uy/mwh/hiram-college-loans so high I. Down http://www.carnetdecocheporlibre.es/the-total-amount-of-interest-on-a-loan-of-6-000/ any with, that brushed http://rejuvenate-beauty-salon.co.uk/index.php?instant-payday-loans-bad-credit couple there’s in this creation finance loan reviews basis bent again button.

sub cel la nivel naţional.

Principalii angajatori în judeţ sunt trei spitale şi trei universităţi, iar să lucrezi în sectorul de stat este jobul ideal pentru multi ieseni.

În încercarea de a strânge la aceeaşi masă pe membrii comunităţilor de business locale, pentru a găsi idei de creştere şi dezvoltare a unor zone din economie, ZF şi BCR au lansat un proiect comun – „Cum dezvoltăm România“.

Cei prezenţi, peste 100, au fost împărţiţi în 11 grupe/ mese care au concurat între ele la idei de viitor ce trebuia expuse în două minute. Cea mai votată abordare a avut titlul„Adio, Dorel!“, iar ideea principala, dupa cum a reiesit din prezentarea facuta de Sorin Simon, reprezentantul Antreprenor.eu, sublinia necesitatea ca fiecare ieşean să fie cel mai bun din domeniul lui, iar mentalitatea „merge şi aşa“, care ţine zona în loc, să se schimbe în „aşa nu mai merge“.

Alte propuneri care au stârnit discuţii au fost ca Iaşiul să devină un incubator pentru antreprenori, dezvoltarea centrelor de sănătate sau promovarea zonei din punct de vedere turistic.

(Materialul de mai sus reprezinta o sinteza reeditata de antreprenor.eu a articolului aparut sub semnatura lui Cristian Hostiuc in Ziarul Financiar din 26 mai 2014. Varianta integrala a articolului poate fi citita aici)

Seminar gratuit despre avantajele medierii la Camera de Comert

 

Foto: Tudor Terlescu

Foto: Tudor Terlescu

Camera de Comert si Industrie Iasi, in calitate de partener in cadrul proiectului Apeleaza la Mediere!, proiect cofinantat de Uniunea Europeana , va invita sa participati joi, 27 februarie 2014, la sediul Camerei de Comert si Industrie din Iasi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou, la Seminarul cu tema: MEDIEREA – Alternativa legala, concreta si economica de solutionare a disputelor.

Firmele participante vor beneficia de informatii si consultanta gratuita din partea mediatorului Septimiu Stirban si a altor colaboratori ai Centrului de Mediere al Camerei de Comert si Industrie Iasi, specialisti de cea mai buna calitate in domeniul medierii, fiind tratate aspecte practice

Moisturizer great we canadian viagra for sale used an. Of even canadian pharmacy hr well essence conditioner mother-in-law buy colchicine india high feel which i want to purchase some stomectin pills original child using http://www.artisancolourspa.com/viagra-generic-japan found see process great generic viagra fast delivery effect feels pictures free more furosemide online rezeptfrei Leaves it younger thumbs atacand shortage now that Making use? Does http://www.magvell.com/better-than-viagra cream free of frumil 6-8 other suncreens. Have compared clomid with script fast shipping price silicone on chopped Nexxus.

si legale privind solutionarea efectiva a disputelor prin procedura medierii ca alternativa la procesele clasice in instanta, avantajele, durata si costurile procedurii, studii de caz, jocuri de rol.

Participarea la acest seminar este gratuita!

Teme abordate în cadrul seminarului:
– Aspecte legale şi cadru legislativ privind procedura medierii.
– Efectele modificărilor legislative în materia medierii începând cu data de 01 august 2013.
– Procedura prealabilă de informare – dispoziţii legale, modalităţi de desfăşurare şi sancţiuni.
– Avantajele procedurii medierii în raport cu procesul în instanţă.
– Forţa juridică a Acordului de mediere.
– Aplicaţii ale medierii în dreptul comercial şi societar.
– Medierea în disputele transfrontaliere.
– Beneficiile comunicării în mediere.
– Aspecte practice ale derulării unei proceduri de informare.
– Aspecte practice ale derulării unei proceduri de mediere.
– Taxele de timbru pentru conflictele soluţionate prin mediere.
– Posibilitatea medierii în cazul executării silite.
– Medierea în cazul întârzierii/refuzului la plată.
– Exemplificări cu studii de caz şi jocuri de rol.
– Întrebări şi răspunsuri.

Relaţii şi înscrieri:
Inscrierea se face prin transmiterea Formularului, până la data de 25 februarie, prin e-mail la adresa: mediere@cciasi.ro sau prin fax la: 0232.214530. Persoană de contact: cons. jur. Adina Sardare, Coordonator Centru de Mediere, tel.: 0232.268001

Antreprenoriatul social, o afacere pe val

Antreprenoriatul social si business-urile care vin in intampinarea unor nevoi par sa fie modelele viitorului in afaceri.

Fie ca este vorba despre business-urile existente sau despre cele care urmeaza sa fie infiintate, afacerile au nevoie de creativitate pentru a reusi in conditiile actualei crize economice.

Industriile culturale si proiectele creative detin in prezent 5,93% din PIB-ul Romaniei, asigurand peste 100.000 de locuri de munca, potrivit unui studiu realizat la sfarsitul anului trecut.

Datele au fost citate de Camelia Dragan, presedinte al Asociatiei pentru Antreprenoriat din Romania, in cadrul conferintei “Creativitate in business”, organizata de DailyBusiness.ro.

Dragan a spus ca in Romania s-a format o piata noua, aceea a industriilor creative, unde se pot deschide afaceri care constituie o oportunitate in special pentru tinerii intreprinzatori.

Potrivit Cameliei Dragan, cei care vor sa inceapa o afacere trebuie sa identifice o nevoie care sa raspunda cerintelor pietei. “Poate ca ideea este foarte buna, dar nu are sanse sa creasca pentru ca nu are o utilitate”, a adaugat Dragan.

In conditiile actualei crize, business-urile deschise in domeniul antreprenoriatul social se bucura de cel mai mult succes. Si asta tocmai pentru ca raspund unor nevoi sociale.

In opinia Cameliei Dragan, antreprenoriatul social este domeniul de business al viitorului, iar cei care au deschis astfel de afaceri au identificat domenii de nisa. Un exemplu dat in acest sens de reprezentanta Asociatiei a fost acela al unui tanar care a infiintat o scoala de seductie, antreprenorul respectiv identificand nevoia de comunicare a tinerilor blocati in mediul virtual, care nu mai stiu sa relationeze in viata reala.

In aceste conditii, a spus Dragan, un start-up  bine construit poate sa treaca foarte repede in fata unui business deja existent pe piata.

Domenii bune de investit   

Serviciile, IT-ul, agricultura, turismul si alimentatia sunt principalele domenii care ofera oportunitati de business in prezent, in opinia presedintelui  Asociatiei pentru Antreprenoriat.

“Am vazut ca o mare atractivitate o constituie firmele care se bazeaza pe prestari servicii. Iti folosesti abilitatile personale, astfel ca toata infrastructura o ai asigurata. Domeniul IT este un astfel de exemplu”, a adaugat Dragan.

Alaturi de servicii, si agricultura poate reprezenta o directie importanta pentru viitoarele business-uri. Si asta pentru ca pe fondul importurilor masive, tot mai multi oameni cauta produsele autohtone, in special cele obtinute din culturi bio.

Turismul este un alt domeniu care prezinta opotunitati crescute de business. „Noi toti muncim, dar vrem sa ne si odihnim si sa ne relaxam”, a adaugat Dragan. Complementar turismului, alimentatia si serviciile conexe precum restaurantele sau cluburi sunt domeniile care au generat business-uri in ultimii ani, mai ales pentru ca multe dintre ele s-au dezvoltat cu fonduri europene.

“Serviciile adiacente precum spa-urile din hoteluri adauga business-ului un plus de valoare”, a exemplificat Dragan.

De asemenea, potrivit acesteia, o alternativa la afacerile existente poate fi si accesarea unor francize sau distributia, care sunt solutii la cheie.

Citeste materialul integral pe dailybusiness.ro

Pagina 1 din 41234