Cum se cesioneaza partile sociale

Vrei sa cooptezi un nou asociat/actionar in societatea ta sau vrei sa cedezi toate partile tale sociale/actiunile unei alte persoane? Vino la antreprenor.eu si vom face toate dememersurile necesare pentru tine.

Ce acte imi trebuie?

  • Copii dupa actele firmei (certificat de inregistare, ultimul act constitutiv)
  • Copii dupa actul/actele de identitate ale actualilor si noilor asociati/actionari.

Unde trebuie sa merg?

  • Antreprenor.eu – birou consilier juridic Otilia Simon, strada Arcu nr.5, Iasi, (tel 0745.650.340) pentru consultanta, redactarea documentelor necesare numirii, revocarii sau schimbarii asociatilor/actionarilor, administratorilor societatii si sustinerea dosarului la Registrul Comertului.

Cat dureaza?

  • 3 zile: inscrierea mentiunilor privind numirea, revocarea sau schimbarea asociatilor la Registrul Comertului dureaza 3 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare, daca partile sociale sunt cedate unui actionar deja existent in firma
  • 45 zile: Daca partile sociale sunt cedate unui actionar din afara societatii (cesiune externa), inscrierea mentiunilor privind numirea, revocarea sau schimbarea asociatilor la Registrul Comertului dureaza aproximativ 45 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare. Aceasta durata relativ lunga este cauzata de necesitatea parcurgerii a doua etape. Mai intai trebuie publicata hotararea AGA la Monitorul Oficial, etapa care dureaza aproximativ 15 de zile. A doua etapa consta in inregistrea in sine a modificarilor la Registrul Comertului, dar numai dupa trecerea a 30 zile de la publicarea hotararii AGA in Monitorul Oficial.

Cat costa?

  • 680 lei –  suma in care sunt incluse toate taxele Registrului Comertului, mai exact tarifele de publicare in Monitorul Oficial a hotararii de cesiune si, ulterior, a notificarii privind depunerea actului constitutiv actualizat, onorariul pentru redactarea documentelor, consultanta, reprezentare si inregistrarea dosarului la Registrul Comertului.

De ce antreprenor.eu?

  • Castigi timp – nu stai la cozi cautand formulare sau asteptand consultanti care sa te indrume in legatura cu modalitatea in in care trebuie completate documentele;
  • Fara batai de cap – de intreaga documentatie si intregul parcurs al dosarului se ocupa juristii nostri

Programeaza-te acum!

  • Programeaza-te la telefon 0745-650.340 (intre orele 9-17) sau oricand prin e-mail contact@antreprenor.eu pentru consultanta la sediul nostru din strada Arcu nr.5, la biroul consilierului juridic Otilia Simon (vis-à-vis de Registrul Comertului)