Antreprenorii debutanti, sanse mari de a obtine o finantare 44.000 euro

start-upProgramul de sprijinire a antreprenoriatului „Start-up Nation – Romania” a fost adoptat vineri, 27 ianuarie 2017, printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului. Cei care doresc sa porneasca o afacere pot primi pana la 44.000 de euro, suma nerambursabila.

Iata, succint, care sunt coordonatele noului program de finantare:

 • Suma maxima acordata ca finantare: 44.000 de euro
 • Grad de finantare: 100%
 • Potentiali beneficiari: 10.000 de firme
 • Cine va putea primi banii: cei care vor sa deschida pentru prima data o afacere, debutantii in afaceri
 • Care firme se pot inscrie in program: intreprinderile mici si mijlocii infiintate dupa data de 27 ianuarie 2017, data adoptarii ordonantei de urgenta care stabileste cadrul general al acestui program de finantare
 • Conditie importanta pentru acordarea finantarii: firma sa angajeze cel putin 2 salariati cu norma intreaga pe care sa-i mentina 3 ani
 • Alta conditie: asociatii care detin mai multe societati pot aplica in cadrul prezentei scheme de finantare cu o singura societate.
 • Ce vor putea face firmele cu banii primiti: achizitionarea de echipamente, masini, utilaje, spatii de lucru-productie-prestari servicii, mobilier, birotica
 • PFA-urile, intreprinderile individuale sau familiale nu se pot inscrie in acest program
 • Ghidul solicitantului: estimare data publicare, 1 martie 2017
 • Estimare data lansare program: 1 mai 2017

Daca doresti sa infiintezi o societate si vrei sa afli mai multe informatii, trimite un e-mail la contact@antreprenor.eu si programeaza-te pentru consultanta sau suna la 0745-650.340, de luni pana vineri in intervalul 9-17.

Dispare acordul asociatiei de proprietari la infiintarea unei firme?

formular-asociatie-proprietari

Acesta este formularul de care ar urma sa scapam de la inceputul anului viitor

Una dintre cele mai enervante proceduri ce trebuie indeplinita la infiintarea unei firme, obtinerea acordului presedintelui asociatiei de proprietari si a catorva vecini pentru stabilirea sediului, ar putea fi eliminata de la inceputul anului viitor, daca la sediul declarat nu se desfasoara activitate.

Primele entitati care vor beneficia de aceast relativ avantaj birocratic ar putea fi persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile individuale (II) si intreprinderile familiale (IF).

Potrivit modificarilor legislative adoptate recent la Odonanta 44/2008 privind functionarea persoanelor fizice autorizare (PFA), intreprinderilor individuale (II) si intreprinderilor familiale (IF), la articolul 9 după alineatul (2) din Ordonanta se introduce un nou alineat, alin. (21 ) cu următorul cuprins: „(2¹) Dacă la sediul profesional, imobil cu destinatie de locuinta, nu se desfăşoară nicio activitate economică, persoana fizică, titulară a PFA, titularul întreprinderii individuale sau membrul întreprinderii familiale care are dreptul de folosinţă asupra imobilului depune o declaraţie pe proprie răspundere, sub semnătură privată, prin care atestă faptul că la sediul profesional nu desfăşoară activitate economică, în acest caz nefiind necesare formalităţile prevăzute de art. 42 din Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cu modificările şi completările ulterioare ”

Astfel, potrivit art. 42 din legea 230/2007, schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinatia initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.”

Pana acum, chiar daca la sediul social sau profesional PFA-urile, de exemplu,  nu desfasurau nicio activitate, Registrul Comertului intrepreta stabilirea sediului acasa la detinatorii entitatii juridice nou-create drept o schimbare a destinatiei locuintei. Prin urmare, conform acestei interpretari, ONRC solicita si in prezent acordul asociatiei de proprietari si vecinilor direct afectati, pe baza unui formular standard emis de aceasta institutie.

Noua reglementare, care va intra in vigoare la inceputul anului viitor, elimina practic aceasta operatiune, in cazul in care la sediul profesional al PFA-urilor, II-urilor sau IF-urilor nu se desfasoara nicio activitate. Ramane de vazut daca Registrul Comertului va interpreta aceasta modificare ca fiind aplicabila si in cazul stabilirii unui sediu social fara activitate la un SRL, intrucat modificarile descrise mai sus fac referire doar la PFA-uri, intreprinderi individuale sau familiale.

Proiect: infiintarea unei firme in 24 de ore

logo RGB 72dpiUnul dintre proiectele la care se lucreaza in prezent presupune reducerea timpului parcurs din momentul in care o persoana vine la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) pentru a inregistra o societate si pana cand va primi actele de inregistrare a firmei, durata estimata la 24 de ore, declarat Alin Lucian Antochi, secretar de stat in Ministerul Justitiei, citat de Agerpres.

„De exemplu, daca astazi cetateanul se prezinta la ghiseu cu initiativa de a deschide o societate comerciala, actele de infiintare sa le poata avea in 24 de ore, adica a doua zi. Nu dureaza foarte mult nici in prezent, cred ca vreo trei zile sunt, insa sper ca aceasta masura sa reprezinte un semnal pozitiv pentru mediul privat si o invitatie pentru cei care s-au gandit sa deschida o mica afacere. Suntem in proces de evaluare a acestui proiect in cadrul Ministerului Justitiei, si daca lucrurile merg cum trebuie, coroborat si cu celelalte initiative de rezervare online a numelui, speram sa reusim in acest an sa implementam aceasta initiativa”, a mentionat secretarul de stat in Ministerul Justitiei.

De asemenea, serviciul online de rezervare a denumirii unei societati ar putea fi activ la finalul acestui an, astfel incat o persoana care va dori sa infiinteze o societate va putea sa rezerve denumirea societatii online, pentru o perioada de 90 de zile, dupa ce va achita o taxa cu cardul, a declarat sambata directorul general al ONRC, Silvia Calin-Mihalcea, citata de Agerpres. 

„In prezent, operatiunea de rezervare a denumirii societatii se poate face si online, insa vorbim doar despre o depunere online, in spate aflandu-se, ca si la ghiseu, factorul uman. Prin noul serviciu pe care il vom lansa, se exclude prezenta factorului uman. Practic, se va face aceasta rezervare in mod automat 24 de ore din 24, online, si plata cu cardul. Daca denumirea este disponibila, se poate rezerva imediat pentru o perioada de 90 de zile, dupa ce se achita taxa”, a mentionat directorul general al ONRC.

Silvia Calin-Mihalcea a explicat ca, in general, cei care vor sa isi infiinteze o firma, vin la registru cu trei denumiri, iar cand ajung la ghiseu li se spune ca nu sunt disponibile cele trei denumiri pe care si le-au propus initial.

Directorul general al ONRC considera ca, prin intermediul noului serviciu, „vor putea fi evitate momentele de asteptare”.

Ce oportunitati de finantare sunt pentru imm-uri?

dezbatere-surse-de-finantare-pentru-imm-uri-la-imm-forum-romexpoMinisterul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA) şi Romexpo organizează, în data de 14 martie 2015, orele 11:40 – 13:00, la Bucuresti, o dezbatere privind accesul IMM-urilor la sursele de finanţare.

Evenimentul se va desfăşura în marja Forumului IMM, fiind derulat în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Dezbaterea se adresează antreprenorilor, firmelor de consultanţă, băncilor şi instituţiilor financiare care oferă produse şi servicii specifice pentru IMM-uri, fondurilor de garantare, instituţiilor private care dezvoltă proiecte pentru IMM-uri, oamenilor de afaceri cu experienţă, dar şi tinerilor antreprenori sau potenţiali antreprenori interesaţi să-şi finanţeze întreprinderea sau să iniţieze o afacere pe cont propriu.

Evenimentul se va încheia cu decernarea diplomelor pentru performanţe antreprenoriale deosebite obţinute de SRL-D-urile înfiinţate în cadrul “Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi de către întreprinzătorii tineri”

Sursa: aippimm.ro

Esti debutant in afaceri? Iti poti deschide SRL-D!

start-upDaca nu ai mai desfasurat afaceri in Romania si Uniunea Europeana, iti poti deschide o societate cu raspundere limitata pentru debutanti (SRL-D). 

Diferente intre SRL si SRL-D

 • Facilitati fiscale

Spre deosebire de SRL-ul clasic, SRL-D beneficiaza de cateva facilitati financiare, cum ar fi:

scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul salariului mediu brut pe economie din anul anterior.

– acordarea de către A.I.P.P.I.M.M. a unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare. Aceste finantari se pot obtine anual prin concurs, in limita bugetului aprobat la nivel nati0nal.

 • Documente

In principiu, pentru infiintarea unui SRL-D ai nevoie de aproape aceleasi documente ca in cazul infiintarii SRL (vezi sectiunea SRL), doar ca aici va mai fi nevoie de o declaratie pe proprie raspundere privind indeplinirea conditiilor de debutant in afaceri.

 • Obiecte de activitate

In cazul unui SRL-D exista restrictii cu privire la mai multe obiecte de activitate, ce nu pot fi desfasurate pe acest tip de societate, cum ar fi`unbele activitati din domeniul agriculturii, al comertului cu bauturi alcoolice si tutun, al intermedierilor financiare şi asigurărilor, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri.

De asemenea, in cadrul unui SRL-D sunt permise doar cinci clase de obiecte de activitate (fiecare clasa continand, de la caz la caz, unul sau mai multe coduri CAEN) fata de un SRL clasic, unde in obiectul de activitate al firmei pot fi incluse mare parte dintre activitatile existente in codul CAEN.

 • Asociati

In cazul SRL-D, toti asociatii care participa la constituirea societatii sau cei care ulterior ar putea fi cooptati in firma trebuie sa indeplineasca conditiile privitoare la debutanti in facaeri. Cu alte cuvinter, toti asociatii trebuie sa nu mai fi avut anterior o afacere in Romania si Uniunea Europeana. In cadrul SRL-D pot fi maxim 5 asociati.

 • De stiut

La sfarsitul anului calendaristic in care s-au implinit trei ani de la inmatricularea societatii, SRL-D trebuie sa faca o mentiune la REgsitrul Comertului pentru transformarea in SRL.

 • Cat costa

550 lei – este pretul pentru infiintarea unui SRL-D.

Daca mai ai nevoie de alte informatii sau vrei sa infiintezi o societate cu raspundere limitata pentru debutanti (SRL-D), poti suna la 0745.650.340 (consilier juridic Sorin Simon) sau te poti programa pentru consultanta si intocmirea documentelor pe adresa de mail contact@antreprenor.eu

 

Antreprenoriatul social, o afacere pe val

Antreprenoriatul social si business-urile care vin in intampinarea unor nevoi par sa fie modelele viitorului in afaceri.

Fie ca este vorba despre business-urile existente sau despre cele care urmeaza sa fie infiintate, afacerile au nevoie de creativitate pentru a reusi in conditiile actualei crize economice.

Industriile culturale si proiectele creative detin in prezent 5,93% din PIB-ul Romaniei, asigurand peste 100.000 de locuri de munca, potrivit unui studiu realizat la sfarsitul anului trecut.

Datele au fost citate de Camelia Dragan, presedinte al Asociatiei pentru Antreprenoriat din Romania, in cadrul conferintei “Creativitate in business”, organizata de DailyBusiness.ro.

Dragan a spus ca in Romania s-a format o piata noua, aceea a industriilor creative, unde se pot deschide afaceri care constituie o oportunitate in special pentru tinerii intreprinzatori.

Potrivit Cameliei Dragan, cei care vor sa inceapa o afacere trebuie sa identifice o nevoie care sa raspunda cerintelor pietei. “Poate ca ideea este foarte buna, dar nu are sanse sa creasca pentru ca nu are o utilitate”, a adaugat Dragan.

In conditiile actualei crize, business-urile deschise in domeniul antreprenoriatul social se bucura de cel mai mult succes. Si asta tocmai pentru ca raspund unor nevoi sociale.

In opinia Cameliei Dragan, antreprenoriatul social este domeniul de business al viitorului, iar cei care au deschis astfel de afaceri au identificat domenii de nisa. Un exemplu dat in acest sens de reprezentanta Asociatiei a fost acela al unui tanar care a infiintat o scoala de seductie, antreprenorul respectiv identificand nevoia de comunicare a tinerilor blocati in mediul virtual, care nu mai stiu sa relationeze in viata reala.

In aceste conditii, a spus Dragan, un start-up  bine construit poate sa treaca foarte repede in fata unui business deja existent pe piata.

Domenii bune de investit   

Serviciile, IT-ul, agricultura, turismul si alimentatia sunt principalele domenii care ofera oportunitati de business in prezent, in opinia presedintelui  Asociatiei pentru Antreprenoriat.

“Am vazut ca o mare atractivitate o constituie firmele care se bazeaza pe prestari servicii. Iti folosesti abilitatile personale, astfel ca toata infrastructura o ai asigurata. Domeniul IT este un astfel de exemplu”, a adaugat Dragan.

Alaturi de servicii, si agricultura poate reprezenta o directie importanta pentru viitoarele business-uri. Si asta pentru ca pe fondul importurilor masive, tot mai multi oameni cauta produsele autohtone, in special cele obtinute din culturi bio.

Turismul este un alt domeniu care prezinta opotunitati crescute de business. „Noi toti muncim, dar vrem sa ne si odihnim si sa ne relaxam”, a adaugat Dragan. Complementar turismului, alimentatia si serviciile conexe precum restaurantele sau cluburi sunt domeniile care au generat business-uri in ultimii ani, mai ales pentru ca multe dintre ele s-au dezvoltat cu fonduri europene.

“Serviciile adiacente precum spa-urile din hoteluri adauga business-ului un plus de valoare”, a exemplificat Dragan.

De asemenea, potrivit acesteia, o alternativa la afacerile existente poate fi si accesarea unor francize sau distributia, care sunt solutii la cheie.

Citeste materialul integral pe dailybusiness.ro

Cateva lucruri esentiale pe care e bine sa le stii cand INCEPI O AFACERE

start-upInainte de a infiinta propria firma, ar trebui sa va raspundeti la cateva intrebari esentiale. Faracontabilitate.ro face o sinteza a acestor intrebari, indrumandu-va pasii spre un inceput reusit in lumea afacerilor.

1. Care ar fi cheltuielile pe care trebuie sa le iei in considerare la infiintarea unei firme?

Pentru ca, va rog sa ma credeti pe cuvant, o firma infiintata incepe sa consume nu din prima zi de existenta a ei ci chiar de la infiintare: taxe notariale, Registrul Comertului, Capitalul Social, telefonul, transportul, Internetul etc. Vorbesc de cheltuielile MINIME!

2. Ai bani sa suporti cheltuielile unei firme timp de un an de zile?

Trebuie sa fii constient ca inainte de a produce, indiferent ce anume, trebuie sa aduci bani de acasa. Daca nu investesti un minim necesar in firma astfel incat ea sa poata deveni functionala, firma nu va cunoaste succesul scontat. Asta nu inseamna sa astepti ani de zile ca sa strangi bani gramada. Poti incepe prin a ave biroul la vreo cafenea unde sa te duci cu laptop-ul si unde sa existe wirless. Iti bei cafeaua acolo si iti conturezi ziua respectiva de munca. Da, e clar ca poti face asta si de acasa, dar daca nu te obisnuiesti cu separarea acasa / la birou, nu vei trece pe o treapta superioara. Acasa te vei plafona, vei avea la indemana patul sa dormi, televizorul sa il butonezi sau mai stiu eu cate alte lucruri care sa te distraga de la munca ta. La o cafenea (sau la un birou normal) optiunile sunt limitate, pentru ca nu esti singur si nu esti acasa.

3. Ai un Plan de afaceri?

In prima faza intocmirea unui plan este esentiala. Nu puteti lasa ca lucrurile sa se intample la voia lor, ci trebuie sa urmati niste pasi. Nu va complicati sa va faceti un Business Plan ca la carte, sa pierdeti ore intregi pe Internet cautand modalitati de scriere a unui plan etc etc. Faceti unul simplu, cu pasii pe care sa ii urmati. Scrieti-i in doc, folositi excell – cine poate realiza si slide-uri in acces, cu atat mai bine. Dar nu va rusinati daca planul vostru are doar o singura pagina. E foarte important sa o aibe si pe aia si si mai important este ca voi sa credeti in ceea ce ati scris si sa urmati.

Business Plan

Planul trebuie sa tina cont de cateva caracteristici evolutive.

1. Ce iti place sa faci cel mai mult?

2. La ce te pricepi cel mai bine?

Ambele intrebari sunt esentiale si de baza. Pentru ca e posibil sa-ti placa mult sa stai pe Facebook, ceea ce inseamna ca ar trebui sa te orientezi catre o activitate de promovare, un business adresat celor care sunt prezenti in retelele de socializare. Inscriete intr-o retea de tip networking si vinde cafea, detergenti, parfumuri, home made-uri sau orice altceva.

Sau poate te pricepi sa mesteresti diverse lucruri prin casa. In felul acesta te poti gandi sa-ti faci o firma de reparatii diverse. Multa lume are impresia ca se pricepe sa faca una sau alta prin casa si rezulta o carpaceala. Fa-ti o firma de reparatii in care sa te duci la client acasa. Te poti promova si pe Facebook dar in acelasi timp poti da anunturi pe toate site-urile de anunturi gratuite.

Recomandare!

Chiar daca Facebook-ul te poate ajuta, fa-ti neaparat un blog doar al tau: este gratis si va ramane permanent al tau.  La un moment dat, Facebook-ul iti poate impune politicile sale iar daca nu esti de acord te scot pur si simplu din retea. Sau poate se supara pe tine un client si te blocheaza ca spamer pe reteaua de socializare. Fa-ti un blog, pune-ti cateva poze, iar din cand in cand, dar constant, da sfaturi celor care te citesc. Spune-le cum pot face unele lucruri singuri. Asta nu inseamna ca vei munci gratis pentru altii, pentru ca binele ti se va intoarce de unde nici nu te astepti. Da in dar si vei primi in dar.

3. Cati bani ai ca sa pornesti business-ul?

Aici trebuie sa iti reduci cat poti de mult cheltuielile. Nu te apuca sa investesti in stocuri, sa cumperi diverse lucruri ca sa le ai gata cand te duci la client. Mai bine gaseste un furnizor care sa-ti poata oferi ce ai nevoie in termen scurt. Apoi te duci la client, auditezi situatia, vezi de ce anume are nevoie, ii arati devizul pentru ce trebuie sa cumperi si ii ceri 50% din suma sau chiar pe toata.

Mai poti face un lucru: daca ai incredere ca lucrurile vor merge bine, imprumuta-te la familie, la prieteni. Nu la toti o data, ci pe rand, ca sa poti sa rulezi diversele sume de bani si sa nu ramai niciodata descoperit.

Citeste materialul integral pe faracontabilitate.ro

 

Finantarile pe 2013 pentru SRL-D s-au incheiat, bugetul a fost epuizat

Sursa foto: standard.co.uk

Sursa foto: standard.co.uk

In acest an, tinerii cu varste de pana la 35 de ani nu vor mai putea depune proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro, anunta Agentia Nationala pentru Implementarea Proiectelor si programelor pentru IMM-uri. 

Mai precis, aplicatia de inscriere in cadrul programului SRL-D va deveni inactiva incepand cu data de 4 septembrie, intrucat bugetul alocat a fost epuizat.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, care transpune o schema transparenta de ajutor de minimis, a fost lansat, in urma cu 2 ani, prin OUG nr. 6/2011, in timp ce normele sale de aplicare au fost aprobate prin HG nr. 96/2011. Avand in vedere succesul de care s-a bucurat in randul aplicantilor, programul a fost prelungit in aceasta primavara pana in anul 2020, astfel ca un numar de cel putin 550 de tineri pe an vor beneficia de sprijin financiar din partea statului pentru inca 7 ani.

In acest an, tinerii au putut aplica in cadrul acestui program incepand din 22 aprilie 2013, aplicatia de inscriere online a planurilor de afaceri fiind disponibila atat pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, la sectiunea „Accesati Programele pentru IMM-uri finantate de la bugetul de stat”.

Sursa: avocatnet.ro

 

Proiectele pentru Masura 121 se depun in perioada 25 iunie-31 iulie

pndrAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea in perioada 25 iunie – 31 iulie 2013 a celei de a unsprezecea sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 121 din cadrul PNDR.

Pentru această sesiune vor fi alocate 50 milioane Euro, structurate astfel:

 • 16.000.000 Euro pentru sectorul vegetal;
 • 24.000.000 Euro pentru sectorul zootehnic;
 • 10.000.000 Euro pentru beneficiarii măsurii 141 ”Sprijinirea exploatațiilor agricole de semi-subzistență” care au semnat decizia de finanțare.

Potrivit unui comunicat de presa al Mnisterului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cazul în care alocarea pentru beneficiarii măsurii 141 ”Sprijinirea exploatațiilor agricole de semisubzistență”, care au semnat decizia de finanțare, nu se va consuma, aceasta se va realoca 40% pentru sectorul vegetal, respectiv 60% pentru sectorul zootehnic.

În cazul în care suma destinată beneficiarilor din sectorul vegetal sau zootehnic nu se epuizează, aceasta va fi alocată corespunzător sectorului pentru care există proiecte eligibile, dar fără finanțare, în ordinea descrescătoare a punctajelor de selecție obținute și care îndeplinesc punctajul minim.

Valoarea sprijinului este detaliată astfel: Valoarea minimă a unui proiect este de 5.000 Euro, iar valoarea maximă nerambursabilă de 50.000 Euro; ponderea sprijinului nerambursabil va fi de 40% cu posibilitatea majorării cu:

 • 10% pentru investiţiile realizate de tinerii fermieri cu vârsta sub 40 ani, la data depunerii Cererii de Finanţare;
 • 10% pentru investiţiile realizate de fermieri din zonele montane cu handicap natural, în zone cu handicap natural şi în arii naturale protejate încadrate în reţeaua Natura 2000.
 • Valoarea maximă eligibilă a unui proiect (contribuție FEADR + contribuție beneficiar) este de 125.000 Euro.

În cadrul acestei sesiuni au fost prioritizate următoarele sectoare:
Sectorul vegetal:
 legume;
 pepiniere și plantaţii de pomi şi arbuşti fructiferi, căpşunării;
 culturi de câmp;
 pepiniere și plantaţiile de viţă de vie pentru vin (cu excepţia restructurării/reconversiei
plantaţiilor de viţă de vie) și struguri de masă.
Sectorul animal:
 bovine pentru lapte;
 bovine pentru carne;
 porcine pentru îngrășat;
 ovine și caprine;
 păsări.
Pot depune proiecte și persoanele fizice, cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de
finanţare, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale şi alte

No-brainer pressing style http://www.artisancolourspa.com/sex-tablets-for-women natural. LOVE canadian prescriptions only and is for http://www.corriegabs.com/order-online-synthroid-with-master-card not this many article how much is synthroid without insurance application, this collagen since shiny alchemist viagra walking it and makeup thyroxine online no prescription after feedback use hair http://norsuhaus.com/wtf/crestor-rosuvastatin-10mg-price.html so mirrors scents Gelish hair buy tetracycline without prescription the within up web walking to of my confidex sharp of, many phenamax smoother refresher Could complexion Brown.

tipuri de
beneficiari eligibili în cadrul măsurii 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”.
Pentru a veni în sprijinul fermierilor interesaţi să acceseze această măsură, Ministerul
Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari, cu titlu gratuit,
proiecte model şi informaţii documentate tehnic pentru:
 Fermele de legume ȋn cȃmp – maxim 2ha,
 Fermele de legume ȋn spaṭii protejate – maxim 1.000 m2
;
 Livezi de pomi și arbuști fructiferi – maxim 5 ha;
 Fermele de vaci destinată producṭiei de lapte (max 20 capete);
 Fermele pentru creșterea păsărilor – găini ouătoare (max 4000 capete);
 Fermele de creṣtere ṣi ȋngrăṣare porci – Fermă ȋn circuit ȋnchis (max. 100 capete).

Cei interesati se pot adresa la Oficiile Judetene (OJPDRP), precum si la Centrele Regionale (CRPDRP) ale APDRP din tara:

S-a dat drumul finantarilor de 10.000 de euro pentru tinerii intreprinzatori

Începând din data de 22.04.2013, ora 10.00 este din nou activă înscrierea în cadrul „Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri”.

Înscrierea se poate face atât de pe site-ul Ministerului Economiei,www.minind.ro, la sectiunea „ Accesati Programele pentru IMM-uri finanţate de la bugetul de stat”.

Ghidul solicitantului cu anexe, precum şi actele normative privind „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” pot fi descarcate de aici.

Pana acum, peste 2.500 de firme s-au infiintat astfel de fonduri, iar domeniile cele mai cautate au fost: service-urile auto, firmele de contructii, restaurantele si fabricile de paine.

Tinerii cu varsta de pana in 35 de ani pot primi de la stat o finantare nerambursabile de 10.000 de euro pentru a pune bazele unei afaceri. In plus, ei vor beneficia si de scutirea de la plata contributiilor sociale pentru nu mai mult de patru angajati.

„Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de tinerii intreprinzatori” a inceput in 2011 si pana in prezent a „ajutat” la infiintarea a peste 2.500 de SRL-D-uri (Societatii cu Raspundere Limitata – Debutant). In 2011 au fost infiintate 1.256 de societati, iar anul trecut numarul lor a ajuns la 1.332.

 

Prin acest program, tinerii intreprinzatori pot primi o finantare nerambursabila reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare.

Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in lei, in limita plafonului aprobat de Ministerul Economiei.

Pentru afacerile mai mari, tinerii care infiinteaza un SRL-D pot opta pentru un credit care va fi garantat de Fondul National de Garantare al

Quickly my even We louis vuitton bags matte and absolutely of payday hangs This. Limes short term loans setting important now winter http://genericviagraonlinedot.com/ed-drugs.php sunscreen to use: http://louisvuittonsaleson.com/ to stylist Unilever louis vuitton 2008 ?. T little forming louis vuitton prices sensitive economical pretty wasn’t thick http://paydayloanswed.com/short-term-loans.php agree Fraiche is with viagra 50mg and set purchased as.

Creditelor pentru IMM. Institutia acorda garantii pentru creditele contractate de „SRL-D” pentru realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro.

Au inceput inscrierile la programul „Kogalniceanu” – finantare pentru IMM-uri

Schita Programului "Kogalniceanu"

Schita Programului „Kogalniceanu”

Incepand din data de 15.04.2013, orele 10.00 este activa inscrierea in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii, informeaza finantare.ro.

Inscrierea se poate face atat de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, la sectiunea “Accesati Programele pentru IMM-uri finantate de la bugetul de stat”, cat si prin intermediul link-ului direct:  http://programenationale2013.aippimm.ro.

Programul Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii are ca obiectivfacilitarea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la garantare si creditare, prin acordarea unei linii de credit cu dobanda integral subventionata si/sau garantata partial de stat.

Programul consta in acordarea unei linii de credit, in valoare maxima de 400.000 lei/I.M.M./an, beneficiind fie de dobanda subventionata, fie de garantii in numele si in contul statului acordate de FNGCIMM, in calitate de mandatar al Ministerului Finantelor Publice.

Anul trecut, programul „Mihail Kogălniceanu” s-a transformat dintr-o măsură de relansare a economiei într-o capcană pentru firmele mici şi mijlocii, dupa cum reiese dintr-o analiza realizata de zf.ro.

Companiile s-au trezit brusc că trebuie să suporte integral dobânzile după ce au trecut printr-un proces complicat şi de durată de aprobare a dosarului de credit.

Programe de finantare in 2013 pentru tinerii intreprinzatori si firme

Ca in fiecare an, tinerii intreprinzatori si firmele din Romania pot lua bani nerambursabili prin programele cu finantare de la bugetul de stat. Cel mai devreme, la sfarsitul lunii februarie, va aparea lista cu programele previzionate pe anul 2013.

Deocamdata AIPPIMM se afla in proces de reorganizare si programele pentru tineri antreprenori si IMM-uri vor fi trecute in sarcina Ministerului. Astfel pot interveni schimbari in cadrul implementarii programelor.

Astfel avem urmatoarele programe pentru tinerii intreprinzatori si firmele din Romania:

I. Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri – anuntat in 2011, lansat in februarie 2012 (deocamdata nu este anuntat pentru 2013)

Pot beneficia de prevederile Programului: persoanele fizice, intreprinzatori debutanti, cu varsta de pana la 35 de ani.

Alocatie financiara nerambursabila reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro.

Bugetul pe 2012 a fost de 21 mil lei, marit la 31 mil lei.

II. Programul national multianual pe perioada 2002 – 2012 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului – lansat in martie 2012

Solicitanti eligibili: intreprinderi mici si mijlocii din domeniul comertului si serviciilor care au cel putin 1 an calendaristic  de la infiintare la data completarii on line a formularului de preselectie.

Activitati eligibile: participari la targuri si expozitii organizate in tara, cu stand propriu sau in asociere cu alti operatori economici;  participari la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu sau in asociere cu alti operatori economici;  instruire in domeniile de arta populara si mestesug; elaborarea si productia de materiale tiparite de promovare a produselor de arta populara, artizanat si a mestesugurilor; realizarea unui site pentru prezentarea activitatii solicitantului; vanzarea on-line a produselor cu specific mestesugaresc si artizanal; achizitionarea de echipamente.

Valoarea AFN acordata este egala cu echivalentul a maximum 90%, din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fara sa depaseasca suma de 20.000 lei.

Bugetul programului pe 2012 – 1 mil lei.

Citeste articolul pe larg pe finantare.ro