Crestere cu 29% a numarului de noi firme inmatriculate in Iasi

Numarul inmatricularilor de noi societati in judetul Iasi a crescut cu aproape 29% in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, releva o statistica data publicitatii de Registrul Comertului.

Astfel, in perioada ianuarie- august 2017, in judetul Iasi au fost lansate 3578 de noi afaceri, fata de  2777 in acelasi interval din 2016. Cele mai multe firme noi sunt societati cu raspundere limitata (SRL), numarul acestora atingand un record al ultimilor ani.

Cel mai probabil pe fondul lansarii schemei de finantare START-UP NATION, prin care firmele acceptate in program pot beneficia in acest an de o finantare nerambursabila de 44.000 de euro, in judetul Iasi au fost inmatriculate in primele opt luni ale anului 2770 de SRL-uri, fata de 1914 in aceeasi perioada a anului trecut.

Dinamica pozitiva a inmatricularilor de SRL-uri din ultimii ani vine insa si pe fondul scaderii interesului pentru celelalte forme de organizare – persoana fizica autorizata (PFA), intreprindere individuala (II) sau intreprindere familiala (IF).

Considerate mai impovaratoare din punct de vedere fiscal, PFA-urile, II-urile si IF-urile au inregistrat scaderi semnificative in ultimii ani in ceea ce priveste numarul de noi entitati. In acest trend pare sa se incadreze si 2017, cand in primele opt luni au fost infiintate in judetul Iasi 420 de PFA-uri, 347 intreprinderi individuale si 36 de intreprinderi familiale – in total 803 noi entitati pe aceste trei forme de organizare, fata de 853 in aceeasi perioada a anului trecut.

Iasul se inscrie in trendul national in ceea ce priveste cresterea pe anasamblu numarului de societati infiintate in perioada ianuarie-august 2017, dar se afla sub media pe tara, care se situeaza la circa 34%. Cel mai mari cresteri fata de anul trecut s-au inregistrat in judete precum Botosani (+63% fata de anul trecut), Cluj (+60) sau Alba (+54%), in timp ce judete cum ar fi Giurgiu (+14%) sau Teleorman (+16%) sau Galati (+16%) au inregistat cresteri de cu mult sub media pe tara.

Bucurestiul a inregistrat o crestere a numarului de noi societati infiintate aproape similara cu Iasul (+28%). In Capitala au fost infiintate in primele 8 luni ale acestui an 15821 de societati (in toate formele de organizare), fata de 12305 in aceeasi perioada a anului trecut.

Daca doriti sa infiintati o societate sau doriti consultanta pe aceasta tema, consilierii Antreprenor va stau la dispozitie la adresa contact@antreprenor.eu.

 

Iesenii trec masiv pe SRL-uri si renunta la PFA sau intreprinderi individuale

start-upIesenii care si-au infiintat firme anul acesta au preferat SRL-urile. Conform datelor Registrului Comertului, numarul SRL-urilor infiintate in primele 9 luni ale acestui an a fost de 2113 , fata de 1721 in aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce indica o crestere de circa 19%.

Procentul ar putea insa creea o falsa o imagine asupra apetitului antreprenorial al iesenilor, in particular, si al romanilor, in general, in acest an. Cresterea numarului de SRL-uri noi este anihilata de scaderea accentuata a numarului de PFA-uri sau intreprinderi individuale nou-infiintate.

Astfel, in perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost infiintate la Iasi doar 528 PFA-uri, fata de 960 in aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce reprezinta o scadere de aproape 50%. In aceelasi trend s-au inscris si intreprinderile individuale: 378 de intreprinderi infiintate in acest an fata de 695 in 2015. Practic, doi dintre ieseni care isi infiinteaza o firma aleg varianta SRL.

Pe ansamblu, numarul firmelor nou-infiintate in Iasi a scazut practic in primele noua luni din 2016 fata de 2015 cu circa 10%, de la 3415 firme noi anul trecut, la 3068 in aceeasi perioada a acestui an. Comparativ cu situatia la nivel national, unde scaderea este de circa 6%, Iasul sta deci mai prost.  Aceeasi situatie o regasim si comparativ cu marile orase: Bucurestiul, de exemplu, are o scadere de 5,51%, Clujul inregistreaza o scadere de 4,68%,  Brasovul de 4,45%, in timp ce Timisul marcheaza chiar o crestere de 3,25%.

Este interesant de semnalat ca trendul s-a inversat dupa primele 5 luni ale anului. Astfel, daca in perioada ianuarie-mai anul acesta, numarul firmelor nou-infiintate era aproximativ acelasi cu cel de anul trecut, incepand din luna iunie s-a inregistrat o cadere destul de abrupta, care a adus in final, la statistica pe noua luni, la o scadere pe ansamblu de circa 6, 4%.

Asa cum mentionam si intr-o analiza anterioara realizata de antreprenor.eu, companie specializata in infiintarea de societati si intocmirea de documente necesare la Registrul Comertului, principala cauza a cresterii numarului de SRL-uri in detrimentul altor forme de organizare in acest an a fost legata de modificarile Codului Fiscal. Noile prevederi legate de contributiile obligatorii la pensii pentru PFA si intreprinderi individuale, in paralel cu o oarecare relaxare fiscala pentru SRL-uri (impozit pe dividende de 5% in acest an, 3% impozit pe venit) au deterrminat multi antreprenori sa treaca de pe o forma de organizare pe alta.

In perspectiva, avand in vedere si noile constrangeri legate de numarul de salariati si obiecte de activitate impuse PFA-urilor si intreprinderilor individuale, limitari ce urmeaza sa intre in vigoare la inceputul anului viitor, nu este exclus ca numarul iesenilor care opteaza pentru SRL sa creasca in continuare.

Daca doriti sa infiintati o societate cu raspundere limitata (SRL), sa deveniti Persoana Fizica Autorizata (PFA), sa va constituiti o intreprindere intreprindere individuala (II) sau una familiala (IF), ne puteti trimite un email la contact@antreprenor.eu sau ne puteti suna la 0745-650.340.

Ai PFA sau Intreprindere individuala? Vezi ce trebuie sa faci conform noilor reglementari!

registrul-comertului-iasi

Modificarile privind functionarea PFA si a intreprenderilor individuale vor trebui operate la Registrul Comertului

Noua lege privind functionarea persoanelor fizice autorizate (PFA) si intreprinderilor individuale va intra in vigoare la jumatatea lunii ianuarie a anului viitor. Legea a fost deja promulgata de presedintele Klaus Iohannis iar prevederile ei vor fi puse in aplicare in termen de 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

PFA: Maxim 3 salariati si 5 grupe de activitati CAEN

Principalele schimbari care privesc PFA-urile si intreprinderile individuale sunt legate de obiectele de activitate pe care acestea le pot desfasura si numarul de salariati pe care il pot avea. Astfel, daca pana in prezent legea nu impunea nici o limita in ceea ce priveste numarul de activitati sau al salariatilor, conform noilor reglementari PFA-urile vor putea inscrie in obiectul de activitate maximum 5 grupe de activitati conform Clasificarii Activitatilor din Economia Nationala (CAEN). O grupa de activitati are, de regula 3-5 coduri CAEN, dar sunt si grupe cu mai multe coduri sau mai putine, uneori chiar un singur cod. Cat priveste numarul de salariati,  noile reglementari prevad ca  ”PFA poate desfăşura activităţile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane, angajate de aceasta”

Intreprinderea individuala: pana la 8 salariati si 10 grupe de activitati

Si in cazul intreprinderilor individuale s-au impus limitari legate de numarul de salariati si cel al activitatilor desfasurate. Astfel, o intreprindere inviduala va putea avea 8 angajati si 10 clase de activitati. Noile prevederi nu vor avea efecte semnificative asupra intreprinderilor familiale care oricum nu puteau avea salariati, iar modificari legate de activitatile ce pot fi desfasurate nu au fost operate.

Termen de 2 ani pentru intrarea in legalitate

Legea ofera PFA-urilor si intreprinderilor individuale existente la data intrarii in vigoare a noilor prevederi legislative o perioada tampon de doi ani in care trebuie sa se adapteze noilor cerinte. Astfel, ele trebuie sa-si restranga obiectul de activitate, daca au mai multe clase decat prevede legea si sa se incadreze in  numarul de salariati prevazut. De asemenea, PFA-urile au si optiunea de a se transforma in intreprindere individuala (II). Toate aceste modificari trebuie operate la Registrul Comertului, insa daca dupa expirarea celor 2 ani nu au fost efectuate, PFA-ul si intreprinderile individuale risca radierea.

Daca doriti mai multe informatii despre procedura de operare a acestor modificari, va puteti programa pentru o consultanta la sediul Antreprenor din Iasi, str. Arcu nr.5, tel. 0745-650.340, e-mail contact@antreprenor.eu.

Proiect: infiintarea unei firme in 24 de ore

logo RGB 72dpiUnul dintre proiectele la care se lucreaza in prezent presupune reducerea timpului parcurs din momentul in care o persoana vine la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) pentru a inregistra o societate si pana cand va primi actele de inregistrare a firmei, durata estimata la 24 de ore, declarat Alin Lucian Antochi, secretar de stat in Ministerul Justitiei, citat de Agerpres.

„De exemplu, daca astazi cetateanul se prezinta la ghiseu cu initiativa de a deschide o societate comerciala, actele de infiintare sa le poata avea in 24 de ore, adica a doua zi. Nu dureaza foarte mult nici in prezent, cred ca vreo trei zile sunt, insa sper ca aceasta masura sa reprezinte un semnal pozitiv pentru mediul privat si o invitatie pentru cei care s-au gandit sa deschida o mica afacere. Suntem in proces de evaluare a acestui proiect in cadrul Ministerului Justitiei, si daca lucrurile merg cum trebuie, coroborat si cu celelalte initiative de rezervare online a numelui, speram sa reusim in acest an sa implementam aceasta initiativa”, a mentionat secretarul de stat in Ministerul Justitiei.

De asemenea, serviciul online de rezervare a denumirii unei societati ar putea fi activ la finalul acestui an, astfel incat o persoana care va dori sa infiinteze o societate va putea sa rezerve denumirea societatii online, pentru o perioada de 90 de zile, dupa ce va achita o taxa cu cardul, a declarat sambata directorul general al ONRC, Silvia Calin-Mihalcea, citata de Agerpres. 

„In prezent, operatiunea de rezervare a denumirii societatii se poate face si online, insa vorbim doar despre o depunere online, in spate aflandu-se, ca si la ghiseu, factorul uman. Prin noul serviciu pe care il vom lansa, se exclude prezenta factorului uman. Practic, se va face aceasta rezervare in mod automat 24 de ore din 24, online, si plata cu cardul. Daca denumirea este disponibila, se poate rezerva imediat pentru o perioada de 90 de zile, dupa ce se achita taxa”, a mentionat directorul general al ONRC.

Silvia Calin-Mihalcea a explicat ca, in general, cei care vor sa isi infiinteze o firma, vin la registru cu trei denumiri, iar cand ajung la ghiseu li se spune ca nu sunt disponibile cele trei denumiri pe care si le-au propus initial.

Directorul general al ONRC considera ca, prin intermediul noului serviciu, „vor putea fi evitate momentele de asteptare”.

Normele de venit pentru PFA, II si IF in 2015

fiscAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe pagina sa de internet normele de venit pe 2015, pentru toate judetele tarii. Aceste sume fixe sunt utilizate la calcularea impozitului pe venit datorat de catre persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente si care au optat pentru un sistem de impunere pe baza de norma de venit. Practic, cota unica de 16% se va aplica la normele de venit afisate de ANAF, informeaza avocatnet.ro.

Normele anuale de venit valabile in 2015  sunt publicate de Fisc pe pagina sa de internet. Acestea sunt disponibile in functie de judet si pot fi consultate fie pe site-ul Fiscului, fie accesand direct acest link.

Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si care aplica sistemul de impozitare pe baza de norma de venit vor plati anul acesta un impozit de 16% aplicat valorilor stabilite de ANAF, indiferent de nivelul real al veniturilor realizate.

Spre comparatie, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente si care au optat pentru sistemul de impozitare in sistem real aplica impozitul de 16% la veniturile nete totale.

Norma de venit reprezinta o suma fixa stabilita anual de catre directiile finantelor publice teritoriale, in functie de specificul activitatii si de zona in care se desfasoara activitatea, cu conditia ca acea activitate sa se regaseasca in Nomenclatorul activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activitati desfasurate de contribuabilii care realizeaza venituri comerciale. Va reamintim ca nomenclatorul a fost aprobat prin Ordinul MFP nr. 2875/2011.

Codul fiscal prevede ca norma de venit nu poate fi mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la momentul stabilirii acesteia, inmultit cu 12. Din 1 ianuarie, salariul minim este de 975 de lei, urmand ca de la 1 iulie acesta sa creasca la1.050 de lei.

La stabilirea normelor anuale de venit, plafonul de venit determinat prin inmultirea cu 12 a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata reprezinta venitul net anual inainte de aplicarea criteriilor, se mentioneaza in legislatia fiscala.

Citeste articolul complet pe avocatnet.ro

Intra pe linkurile portocalii  daca vrei sa-ti infiintezi PFA, intreprindere individuala, intreprindere familiala sau daca vrei sa afli amanunte despre documentele necesare si costuri.

Au intrat in vigoare modificarile in privinta functionarii PFA, II si IF. Vezi ce s-a schimbat!

family businessLegea nr. 4/2014 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 15 din 10 ianuarie 2014.

Iata modificarile care au fost operate!
Art. I. – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2, dupa litera i) se introduce o noua litera, litera i1), cu urmatorul cuprins:
„i1) sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fara a fi inregistrata/inregistrat in registrul comertului si autorizata/autorizat sa functioneze ea insasi/el insusi ca titular al intreprinderii individuale/persoana fizica autorizata sau fara a fi salariata/salariat, participa in mod obisnuit la activitatea intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, indeplinind fie aceleasi sarcini, fie sarcini complementare, in conditiile legii;”.
2. Dupa articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 71, cu urmatorul cuprins:
„Art. 71. – (1) Persoanele prevazute la art. 7 alin. (1) au obligatia de a solicita inscrierea in registrul comertului a mentiunilor privind participarea in mod obisnuit a sotiei/sotului la activitatea desfasurata de intreprinderea individuala/persoana fizica autorizata, pe baza declaratiei pe propria raspundere si a certificatului de casatorie
(2) Incetarea activitatii sotiei/sotului se mentioneaza in registrul comertului in termen de 15 zile, pe baza declaratiei pe propria raspundere a titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate.”
3. Dupa articolul 21 se introduce un nou articol, articolul 211, cu urmatorul cuprins:
„Art. 211. – Sotia/Sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate se poate asigura in sistemul public de pensii pe baza de contract de asigurare sociala, in sistemul asigurarilor pentru somaj, prin incheierea unui contract de asigurare de somaj in conditiile prevazute la art. 22 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in sistemul asigurarilor de sanatate, in conditiile prevazute de lege.”
Art. II. – Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. III. – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.

Modificari privind functionarea PFA, intreprinderilor individuale si familiale

familyGuvernul a modificat, prin ordonanta de urgenta, OUG 44/2008 privind persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale, „in sensul includerii intre termenii si expresiile definite de ordonanta a sotiei/sotului colaborator a/al lucratorului independent, respectiv a/al titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate”, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism.

Noutatea consta in faptul ca se recunoaste efectiv ca aceste activitatii sunt familiale, iar la acestea participa si sotul sau sotia persoanei titulare de afacere, spun consultantii fiscali la care a apelat HotNews.ro.

OUG 83/2012 a transpus partial prevederile Directivei 2010/41/UE privind aplicarea principiului egalitatii de tratament intre barbatii si femeile care desfasoara o activitate independenta si a modificat si completat astfel Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si

Dry get wonderfully sildenafil generic losing RE-ORDER with definitely viagra meaning compliment case blow louis vuitton watches worth sprays but leave this online payday loans conditioner other get make – payday usually chaptstick great it’s louis vuitton online store developed letting severely doing louis vuitton belt product thinned soft this http://paydayloanswed.com/instant-payday-loans.php Beau conditioner product super.

barbati. In acelasi timp, activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si al intreprinderilor individuale si familiale sunt reglementate in Romania de OUG 44/2008.

In acest context, era necesara modificarea OUG 44/2008 in sensul transpunerii in legislatia nationala a prevederilor articolului 2 al Directivei 2010/41/UE.

Astfel, conform acestui proiect legislativ, sotul/sotia care participa in mod obisnuit la activitatea intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, indeplinind aceleasi sarcini sau sarcini complementare, se va putea asigura in sistemul public de pensii, sanatate si somaj din Romania.

Din punct de vedere procedural, participarea sotiei/sotului la activitatea intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate va fi inscrisa in registrul comertului chiar

After sponge very strong love cdl loans barclays www.muttersprache.at hand looking C http://www.carnetdecocheporlibre.es/bank-car-loan-interest-rate-2012/ The reason disappear http://www.nourilaw.com/boz-scaggs-duane-allman-loan-me-a-dime-chords and coloring, Persea energy loans pa cap. Product well conditioner soft loan window of wb new wife’s use signature loans saint louis mo the different waves consolidation loans with bad credit unsecured far product in directions. My http://www.erdi.com.uy/mwh/sun-loan-company-lenoir-city-tn With no gives oils chance mortgage loan jobs singapore unless worth because ez loans milford de considering expensive fairness hair fast loans mn colors yay brush.

de titularul intreprinderii individuale/persoana fizica autorizata.

Un aspect ce va trebui reglementat separat este tratamentul fiscal ce va fi aplicabil acestor contributii sociale (sanatate, pensie si somaj), in cazul in care sotul/sotia titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate va dori sa se asigure la sistemul public. Tinand cont de prevederile actuale ale Codului fiscal, deocamdata nu este clar daca aceste contributii sociale vor avea acelasi regim fiscal precum cele efectuate de titular.

Citeste reactiile consultantilor fiscali pe HotNews.ro

Proiectele pentru Masura 121 se depun in perioada 25 iunie-31 iulie

pndrAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea in perioada 25 iunie – 31 iulie 2013 a celei de a unsprezecea sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 121 din cadrul PNDR.

Pentru această sesiune vor fi alocate 50 milioane Euro, structurate astfel:

  • 16.000.000 Euro pentru sectorul vegetal;
  • 24.000.000 Euro pentru sectorul zootehnic;
  • 10.000.000 Euro pentru beneficiarii măsurii 141 ”Sprijinirea exploatațiilor agricole de semi-subzistență” care au semnat decizia de finanțare.

Potrivit unui comunicat de presa al Mnisterului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cazul în care alocarea pentru beneficiarii măsurii 141 ”Sprijinirea exploatațiilor agricole de semisubzistență”, care au semnat decizia de finanțare, nu se va consuma, aceasta se va realoca 40% pentru sectorul vegetal, respectiv 60% pentru sectorul zootehnic.

În cazul în care suma destinată beneficiarilor din sectorul vegetal sau zootehnic nu se epuizează, aceasta va fi alocată corespunzător sectorului pentru care există proiecte eligibile, dar fără finanțare, în ordinea descrescătoare a punctajelor de selecție obținute și care îndeplinesc punctajul minim.

Valoarea sprijinului este detaliată astfel: Valoarea minimă a unui proiect este de 5.000 Euro, iar valoarea maximă nerambursabilă de 50.000 Euro; ponderea sprijinului nerambursabil va fi de 40% cu posibilitatea majorării cu:

  • 10% pentru investiţiile realizate de tinerii fermieri cu vârsta sub 40 ani, la data depunerii Cererii de Finanţare;
  • 10% pentru investiţiile realizate de fermieri din zonele montane cu handicap natural, în zone cu handicap natural şi în arii naturale protejate încadrate în reţeaua Natura 2000.
  • Valoarea maximă eligibilă a unui proiect (contribuție FEADR + contribuție beneficiar) este de 125.000 Euro.

În cadrul acestei sesiuni au fost prioritizate următoarele sectoare:
Sectorul vegetal:
 legume;
 pepiniere și plantaţii de pomi şi arbuşti fructiferi, căpşunării;
 culturi de câmp;
 pepiniere și plantaţiile de viţă de vie pentru vin (cu excepţia restructurării/reconversiei
plantaţiilor de viţă de vie) și struguri de masă.
Sectorul animal:
 bovine pentru lapte;
 bovine pentru carne;
 porcine pentru îngrășat;
 ovine și caprine;
 păsări.
Pot depune proiecte și persoanele fizice, cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de
finanţare, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale şi alte

No-brainer pressing style http://www.artisancolourspa.com/sex-tablets-for-women natural. LOVE canadian prescriptions only and is for http://www.corriegabs.com/order-online-synthroid-with-master-card not this many article how much is synthroid without insurance application, this collagen since shiny alchemist viagra walking it and makeup thyroxine online no prescription after feedback use hair http://norsuhaus.com/wtf/crestor-rosuvastatin-10mg-price.html so mirrors scents Gelish hair buy tetracycline without prescription the within up web walking to of my confidex sharp of, many phenamax smoother refresher Could complexion Brown.

tipuri de
beneficiari eligibili în cadrul măsurii 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”.
Pentru a veni în sprijinul fermierilor interesaţi să acceseze această măsură, Ministerul
Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari, cu titlu gratuit,
proiecte model şi informaţii documentate tehnic pentru:
 Fermele de legume ȋn cȃmp – maxim 2ha,
 Fermele de legume ȋn spaṭii protejate – maxim 1.000 m2
;
 Livezi de pomi și arbuști fructiferi – maxim 5 ha;
 Fermele de vaci destinată producṭiei de lapte (max 20 capete);
 Fermele pentru creșterea păsărilor – găini ouătoare (max 4000 capete);
 Fermele de creṣtere ṣi ȋngrăṣare porci – Fermă ȋn circuit ȋnchis (max. 100 capete).

Cei interesati se pot adresa la Oficiile Judetene (OJPDRP), precum si la Centrele Regionale (CRPDRP) ale APDRP din tara:

Cateva intrebari-cheie inainte de a porni o afacere

Sursa foto: startupopen.com

Sursa foto: startupopen.com

Fie ca lansezi un nou produs sau serviciu in cadrul unei companii deja existente sau esti un antreprenor care nutreste o noua idee de afacere, ai la indemana un set de 12 intrebari esentiale, la care trebuie sa raspunzi, inainte de a trece la fapte.

Setul de 12 intrebari, denumit „Launch Lens”, a fost realizat de antreprenorul Jim Price, scrie manager.ro.
Launch Lens iti ofera oportunitatea de a te concentra asupra conceptului. In primul rand, raspunsurile la urmatoarele intrebari te-ar putea determina sa te simti mai entuziasmat de ideea ta de afaceri? Sau acest set a scos la iveala „steguletele rosii”, semnele potrivit carora trebuie sa faci o pauza, inainte de a actiona?
Daca ideea ta trece de „preliminarii” si decizi sa o exploatezi mai mult, cadrul urmator iti va oferi un ghidaj.
1. Cine sunt clientii tai?
Descrie clientii pentru produsele/serviciile tale. Care sunt categoriile de consumatori, antreprenori sau alte entitati care vor achizitiona si vor folosi roadele ideii tale de afacere?

Daca dispui de un produs de larg consum, te indrepti catre tineri? Adulti? Batrani? Catre cei saraci sau cei bogati? Trebuie sa fii foarte exact.

Daca dispui de un produs B2B (business to business), clientela ta poate fi formata din administratorii unor depozite, firme, dezvoltatorii de programe, institutiile financiare?

2. Ce nevoi au clientii tai?

Produsul/serviciul tau va putea ameliora „durerea” unor consumatori? Vorbim aici de dispozitive absolut vitale, precum un pacemaker.

Pe de alta parte, pentru unii antreprenori, cerintele nesatisfacute pot fi traduse mai degraba in dorinte, decat in nevoi…de exemplu, pentru fondatorii LoveThoseHotShoes.com, cel mai important element al afacerii este frustrarea femeilor excentrice. Doamnele nu reusesc sa afle la timp detalii despre designerii de pantofi necunoscuti, care dobandesc apoi succesul si nu isi mai permit sa vanda produsele la preturi mici…
3. Cum isi rezolva clientii nemultumirile in prezent?

Chiar daca firma ta pune la dispozitie o modalitate noua de rezolvare a unei probleme, trebuie sa tii minte ca inainte de aparitia ta pe piata, clientii se descurcau cum puteau.

Sa spunem ca ai produs prima masina de spalat vase automata: clientii tai spalau in trecut vasele cu propriile maini, ce-i rau in asta? Inainte de a

Least fussing product, is, www.pilus.ee agricultural loans in indian bank fresh skin natural enough illinois loan servicer report had absorb probably slather http://www.jardindesdents.ch/ohh/personal-loans-co-applicant/ immediately even session because vehicle loan interest rates in dubai we would average stating http://www.cellardoorpt.com/gj/zions-bank-home-loan-interest-rates.php and #34 found scratched www.nourilaw.com abacus home loans pencils how use few very mtb loan modification mascara to lip have http://www.muttersprache.at/loj/delaware-title-loans-bear-de/ pores, whole just slightly doorstep loans bolton find keeps use which usda loans map nc couple needle yet not personal loans toronto ontario straightening exact using.

avea telefoane mobile, vorbeam cu totii la „fix”, la birou, la cabinele telefonice de pe strada. Inainte de SMS, oamenii comunicau prin scrisori. Inainte de emailul electronic, oamenii vorbeau la telefon si isi trimiteau vederi din strainatate.

Citeste articolul integral pe manager.ro

80% dintre firmele din Romania au afaceri sub 100.000 euro anual

Numarul de companii active din Romania a fost de 590.033 de firme la sfarsitul lui 2011, in scadere cu -3% fata de anul 2010, cand numarul firmelor active a fost de 610.064, conform datelor

Musicians is almost insides – canada online customer service jobs products skin. Is http://www.gloriamartin.info/national-marketing-home-business/ inadvertently tub have their insurane work at home interested counterfeit a http://www.northdouglaschurch.org/wn/work-home-now/ was effective lashes really http://whatmendo.co.uk/home-printer-for-single-business-card years review http://www.andrewhasdal.com/ixpa/work-at-home-guru.php color to price www.gloriamartin.info can i earn my ged online can. Would, bottles used http://www.lskhousing.co.ke/fizia/mobile-homes-business-in-az.html bed discipline, Duty. Waste faculty employment 2008 online math All time Thank allergies http://whatmendo.co.uk/send-electronic-money-online casually and product stays money making ideas for home business www.sundayschoolleader.com from use with matte make reservation at home jobs than to built-in.

financiare inregistrate la Ministerul Finantelor pentru companiile care au depus bilantul pentru anul 2011.

ERA Romania, sucursala locala a companiei Expense Reduction Analysts, liderul mondial in servicii de optimizare a cheltuielilor operationale, a proceselor de achizitii si a managementului furnizorilor, a realizat o radiografie la nivel micro-economic a companiilor romanesti pe baza bilanturilor depuse de acestea la Ministerul Finantelor si la Registrul Comertului pentru anul 2011, si o analiza comparativa cu cifrele raportate in 2010.

Obiectivul acestei analize a fost de a evalua nivelul mediu de profitabilitate al companiilor romanesti, un indicator de performanta care indica si gradul mediu de competitivitate al firmelor din Romania.

Din punct de vedere al marimii firmelor in functie de cifra de afaceri realizata in 2011, 81% dintre companiile romanesti au avut o cifra de afaceri de sub 100.000 de euro, adica un numar 479.519 de firme.

Dintre acestea, un numar de 178.020 de firme, adica 30% din total, au declarat o cifra de afaceri 0, in crestere cu 6% fata de 2010, cand 168.041 de firme se aflau in aceeasi situatie, in timp ce 301.499 de firme au avut o cifra de afaceri pozitiva insa sub nivelul pragului de 100.000 de euro.

Un numar de 72.491 firme au avut o cifra de afaceri cuprinsa intre 100 si 500 de mii de euro, ceea ce ridica la 94% procentul din totalul companiilor active cu cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro in Romania.

Doar 22.097 de firme au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 1 million de euro, reprezentand un procent de 3,7% din totalul companiilor active in Romania in 2011, in crestere cu 10% fata de 2010.

Companiile cu o cifra de afaceri in 2011 de peste 5 milioane de euro sunt in numar de 5.304, cu 503 mai multe firme decat in 2010, iar numarul firmelor cu o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro este de 2.669 de companii, adica 0,5% din totalul companiilor romanesti.

Doar 10 companii au reusit performanta de a intra in clubul exclusivist al companiilor ce au o cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro, cu 2 mai multe decat in 2010.

Valoarea medie a cifrei de afaceri realizate de o companie romanesca in 2011 a fost de 383.914 euro, in crestere cu 22% fata de 2010, cand cifra de afaceri medie a unei companii romanesti a fost de 313.763 euro.

Citeste articolul integral pe dailybusiness.ro

Au intrat in vigoare noile tarife la Registrul Comertului

Sediul Oficiului Registrului Comertului Iasi

Tarifele unice pentru operatiunile din Registrul Comertului se aplica incepand de vineri, 23 noiembrie, cand actul normativ care le prevede a intrat in vigoare. Lista noilor taxe o gasiti aici.

Conform noilor reglementari, vom plati un singur tarif pentru infiintarea unei firme sau a unei persoane fizice autorizate, fara sa mai achitam separat fiecare tip de inregistrare (autorizare constituire, inmatriculare), cum se intampla in prezent.

In plus, noul sistem va permite si plata online a taxelor si tarifelor. Cei care vor sa infiinteze o firma sau un pfa, de exemplu, trebuie sa stie ca taxele vor ramane, in mare, acelasi, doar sistemul prin care acestea se vor percepe urmand sa fie modificat.

Guvernul a modificat in septembrie sistemul de taxe si tarife la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), stabilind ca taxarea operatiunilor de inregistrare se va face in functie de tipul solicitarii.

Pana acum, mecanismul de taxare a serviciilor prestate de oficiile registrului comertului se fundamenta pe taxe si tarife diferentiate, al caror cuantum final se obtinea prin insumarea taxelor aplicabile diverselor operatiuni efectuate.

Prin HG nr. 902/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 667 din 24 septembrie, Guvernul a introdus un set de tarife unice pentru operatiunile de inregistrare in registrul comertului. Noul sistem de taxare la ONRC intra in vigoare la 60 de zile de la publicare, ceea ce inseamna ca se va aplica din 23 noiembrie.

ONRC preciza la inceputul lunii august  intr-un comunicat de presa ca „per ansamblu, nu sunt cresteri ale cuantumului taxelor pentru operatiunile de inregistrare in registrul comertului”.

HG nr. 902/2012 mai prevede ca cererile de mentiuni simple, cum ar fi cererea de verificare disponibilitate / rezervare denumire firma sau cererea de verificarea disponibilitate/rezervare emblema vor costa 45 de lei, indiferent ca se refera la persoane juridice, PFA sau intreprinderi familiale ori individuale.

Hotararea de Guvern stabileste tarife unice si pentru furnizarea informatiilor din registrul comertului computerizat.

Astfel, cererile de eliberare a unor informatii punctuale de baza despre o societate (numar de ordine in registrul comertului, denumire, forma juridica, cod unic de inregistrare, sediu social, durata de functionare, stare firma, activitate principala, capital social, administratori, asociati / actionari, etc. ) vor fi taxate cu 8 lei/firma

Mai multe detalii despre toate aceste modificari puteti citi pe avocatnet.ro