Preturi mai mici pentru deschiderea unui punct de lucru si autorizari

logo RGB 150dpiRegistrul Comertului a micsorat de curand mai multe tarife pentru diverse mentiuni (modificari cu privire la actele si/sau activitatea firmei) realizate de intreprinzatori. Probabil cea mai semnificativa scadere este cea legata de deschiderea unui punct de lucru de catre o societate cu raspundere limitata (SRL), taxele ONRC reducandu-se in acest caz de la 305 lei la circa 150 lei.

Reducerea taxelor pentru deschiderea unui punct de lucru este importanta pentru ca aceasta este probabil una dintre operatiunile cele mai frecvente in desfasurarea activitatii unei societati.  In mod similar au scazut pentru SRL-uri si taxele cu privire la inchiderea unui punct de lucru, de la circa 230 lei la aproximativ 80 lei.

De asemenea, o alta modificare de tarife s-a realizat in cazul autorizarii sau reautorizarii unor activitati la sediul social, puncte de lucru sau la terti, taxele pentru aceasta mentiune reducandu-se, ca si in cazul inchiderii unui punct de lucru, de la 230 la circa 80 de lei.

Alte reduceri de taxe s-au operat in cazul prelungirii duratei de valabilitate a contractelor privind sediul social sau al unui punct de lucru sau in cazul dizolvarii si radierii unei societati.

La taxele de mai sus se adauga onorariile percepute de biroul de asistenta al ONRC sau ale societatilor de profil ( cum este si Antreprenor),  pentru serviciile de consultanta privind redactarea documentelor, intocmirea intregii documentatii si reprezentarea la ONRC.

Pentru mai multe informatii sau programari puteti suna la 0745-650.340 sau trimite un mail la contact@antreprenor.eu

Pentru detalii privind deschiderea unui punct de lucru, Click aici

Ai nevoie de un punct de lucru? Iată un pont!

birouDacă eşti la început de drum şi vrei să-ţi deschizi o afacere, fă-ţi punctul de lucru în acelaşi timp cu inmatricularea societăţii. Economiseşti timp şi bani!

Majoritatea celor care doresc să intre în afaceri îşi fac mai întâi firma, după care caută spaţiul în care ar dori să-şi desfăşoare activitatea, închiriază imobilul respectiv şi îşi deschid acolo ulterior un punct de lucru, aşa cum prevede legea. Mai puţini sunt cei care ştiu că acest traseu, altfel logic pe traseul dezvoltării unei afaceri, nu este şi cel mai rapid sau mai puţin costisitor.

Costurile pentru inamtricularea unei societăţi cu răspundere limitată (SRL), forma de organizare întălnită cel mai des pentru cei care iau drumul antreprenoriatului, sunt de circa 1000 lei, incluzând aici taxele Registrului Comerţului, onorariile pentru consultanţă şi redactarea documentelor si reprezentare. Dacă deschidem punctul de lucru al societăţii în acelaşi timp cu inmatricularea societăţii, costurile rămân neschimbate, deci nuvom avea costurile suplimentare care apar daca infiintam punctul de lucru ulterior inmatricularii societatii.

Tot ce avem de făcut este să încheiem contractul de închiriere sau comodat pentru spaţiul în care vrem să ne desfăşurăm activitatea şi să-l depunem la dosarul pe care-l înregistrăm la Registrul Comerţului. Bun, dar cum putem încheia contractul dacă firma noastră încă nu există?

Simplu! Contractul se încheie între proprietarul imobilului respectiv şi firma pe care vrem s-o înfiinţăm, prin reprezentantul ei, asociat sau administrator, pe baza rezervării de denumire. Atfel spus, dovada rezervării denumirii firmei e un document care ar trebui să fie suficient pentru a încheia contractul de deschidere a unui punct de lucru. E adevărat, sunt proprietari reticenţi care acceptă încheierea contractului doar după ce firma e deja înmatriculată (are un certificat de înregistrare), dar din punct de vedere legal, poţi încheia contractul în forma menţionată anterior.

De asemenea, e important de ştiut că pentru un anumit tip de activităţi care se vor desfăşura la punctul de lucru, pe lângă autorizarea la Registrul Comerţului e posibil să fie nevoie de aprobări sau avize speciale, cum este cazul, de exemplu, unităţilor de alimentaţie publică – baruri , restaurante, fast-food. Dar despre toate acestea vom vorbi într-un alt articol, în care vom analiza tema autorizării activităţilor.

Registrul Comertului creste din nou taxele

Sediul-ONRC

Sediul-ONRC

La cateva luni dupa ce Registrul Comertului a implementat un nou sistem de taxare a firmelor, sistem care a generat taxe majorate pentru mai multe servicii pe care le ofera, de astazi au crescut din nou taxele, de aceasta data doar pentru infiintarea unor sedii secundare (puncte de lucru) ale societatilor comerciale.

In noiembrie anul trecut, Registrul Comertului a modificat sistemul de taxare a firmelor nou-infiintate precum si a mentiunilor (schimbarilor) pe care firmele deja-existente le operau – cesiuni, deschiderea sau inchiderea unor puncte de lucru, schimbarea sediului, a administratorilor etc.

De exemplu, pentru rezervarea denumirii societatii, taxa a crescut la sfarsitul anului trecut de la 64 la 72 de lei pentru srl-uri, iar pentru pfa-uri, intreprinderi indidividuale sau intreprinderi familiale, pretul pentru acest serviciu – care presupune o simpla cautare in baza de date nationala a ONRC si eliberarea unei hartii – s-a majorat de peste 4 ori, de la 16 lei la 72 de lei.

De astazi, firmele care vor sa-si infiinteze un punct de lucru vor plati cu circa 50 de lei mai mult. Taxele percepute de Registrul Comertului au crescut astfel de la 252 de lei la 304 lei.

Motivatia? Un simplu artificiu birocratic: in loc sa fie publicat in Monitorul Oficial, ca pana acum, actul aditional prin care o societate comerciala isi deschide un punct de lucru, de astazi este publicata in Monitorul Oficial rezolutia directorului Registrului Comertului prin care se admite deschiderea respectivului punct de lucru.

Si cum rezolutia respectiva este, de cele mai multe ori, mai mare, (are mai multe caractere) decat un act aditional, taxa perceputa de Monitorul Oficial pentru publicare este, de asemenea, mai mare.

Este important de stiut ca la aceste taxe se adauga, de cele mai multe ori, onorariile percepute de consilierii juridici ai Registrului Comertului sau ai firmelor care presteaza servicii de consultanta in management si afaceri pentru redactarea documentelor, intocmirea dosarelor si reprezentarea la ONRC in vederea deschiderii punctului de lucru.

De aceea, in final, reprezentantii firmelor se pot astepta acum la costuri totale cuprinse intre 450-550 de lei pentru deschiderea unui punct de lucru.

Vreau sa deschid sau sa inchid un punct de lucru. Cum procedez?

Daca vrei sa-ti extinzi activitatea si trebuie sa-ti deschidezi un punct de lucru sau, dimpotriva, doresti sa-ti restrangi afacerea si sa inchizi un punct de lucru, antreprenor.eu iti ofera consultanta pentru inregistrarea acestor mentiuni la Registrul Comertului.

Ce acte imi trebuie?

 • Copii dupa actele de identitate ale asociatiilor.
 • In cazul deschiderii unui punct de lucru, copie a contractului de spatiu unde se va desfasura activitatea (contract de inchiriere/comodat si contractul de proprietate al spatiului); in cazul in care contractul de inchiriere este incheiat cu o persoana fizica, acesta trebuie vizat si de Administratia Financiara.
 • In cazul inchiderii unui punct de lucru, copie a certificatului constatator prin care s-a autorizat activitatea pentru acel punct de lucru
 • Copii dupa actele firmei (Certificatul de inregistrare, statut)

Unde trebuie sa merg?

 • Antreprenor.eu – birou consilier juridic Otilia Simon, strada Arcu nr.5, Iasi, pentru consultanta, redactarea documentelor necesare deschiderii punctului de lucru, sustinerea dosarului la Registrul Comertului si obtinerea avizelor necesare.

Cat dureaza?

 • 3 zile: deschiderea unui punct de lucru dureaza 3 zile din momentul in care avem dosarul cu toate actele necesare.

Cat costa?

 • 280 lei – sunt costurile totale pentru deschiderea unui punct de lucru, suma in care reprezinta onorariul pentru redactarea documentelor, consultanta, reprezentare si inregistrarea dosarului la Registrul Comertului.
 • 180 lei – pentru inchiderea unui punct de lucru
 • 150 leipentru prelungirea unui punct de lucru

De ce antreprenor.eu?

 • Castigi timp – nu stai la cozi cautand formulare sau asteptand consultanti care sa te indrume in legatura cu modalitatea in in care trebuie completate documentele;
 • Fara batai de cap – de intreaga documentatie si intregul parcurs al dosarului de inmatriculare se ocupa juristii nostri

Programeaza-te acum!

 • Programeaza-te la telefon 0745-650.340 (intre orele 9-15) sau oricand prin e-mail (contact@antreprenor.eu) pentru consultanta la sediul nostru din strada Arcu nr.5, la biroul consilierului juridic Otilia Simon (vis-à-vis de Registrul Comertului)