Avocatul Biris, despre ordonanta cu amenzile ANAF: ”N-am mai vazut o asemenea tampenie”

Gabriel Biris (imagine preluata de pe contul sau de Facebook)

Gabriel Biris (imagine preluata de pe contul sau de Facebook)

In cazul in care in urma unui control al ANAF, platesti de 10 ori amenda aplicata pentru a nu ti se suspenda activitatea firmei, iar apoi castigi procesul si instanta anuleaza procesul verbal de constatare a amenzii,  suma primita ca amenda nu se restituie!

„Va marturisesc, am vazut multe tampenii de-a lungul timpului, dar nu imi vine in cap nici una mai grava decat asta!”, scrie  avocatul Gabriel Biris pe contul sau de Facebook, referindu-se la una din prevderile Ordonantei 8/2015,  act normativ care reglementeaza, printre  altele, modul in care operatorii economici trebuie sa faca inregistrarile cu aparatele de marcat fiscale si sanctiunile ce se pot aplica pentru nerespectarea prevederilor legale.

”In timp ce noi vorbim despre bacsisuri cau carduri de sanatate ANAF tocmai si-a dat o Ordonanta care spune ca deciziile instantelor NU li se aplica lor!!! Culmea ca unul din semnatarii OG 8/2015 este chiar Robert Cazanciuc, ministrul justitiei!!!” – scrie Gabriel Biris.

Practic,  conform Ordonantei respective,  in cazul unui control al ANAF, ai posibilitatea de a plati de 10 ori amenda aplicata pentru a nu ti se suspenda activitatea firmei. Suma se face venit la bugetul de stat dar NU SE RESTITUIE in cazul in care, la solicitarea operatorului economic, INSTANTA de judecata ANULEAZA PROCESUL-VERBAL DE CONSTATARE A CONTRAVENTIEI.

Contactat de HotNews, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Dan Manolescu, a declarat ca este la curent cu discutiile pe aceasta tema, articolul respectiv aparand la solicitarea jucatorilor din sectorul HoReCa, pentru evitarea unor situatii in care ANAF declanseaza un control in timpul unei nunti la un restaurant, pentru a nu suspenda pe loc evenimentul si a da nuntasii afara din sala, spune Manolescu. „Sigur, e de discutat in ce masura acest articol ar putea fi corectat. Vom discuta cu colegii de la Juridic, cu cei din Ministerul Justitiei si vom vedea ce e de facut. Oricum, Ordonanta e in Parlament si poate fi corectata”, a mai spus Dan Manolescu.

Citeste mai multe pe HotNews.

Despre antreprenor.eu