10 pasi ca sa-ti cresti afacerea

growingAcum ca ti-ai deschis o afacere, trebuie sa o si cresti. Pentru aceasta trebuie sa tii cont de noile conditii, cand Internetul are un cuvant si mai greu de spus iar comunicarea pe toate canalele este obligatorie. Iata 10 moduri de a-ti dezvolta businessul.

1. Nu mai fa totul de unul singur

Stiu ca e greu. Ai inceput afacerea facand totul de unul singur, asa ca iti este foarte greu sa renunti. Dar, daca nu incetezi, va fi imposibil pentru afacerea ta sa creasca. Mai mult de atat, la un moment dat vei claca. Daca nu iti permiti inca sa iti iei angajati permanenti, atunci mai externalizeaza din sarcini sau plateste oameni pe baza de contract temporar. Da-le si lor o parte din profit. Pe termen lung, vei face mai multi bani ca urmare a expansiunii afacerii.

Inceteaza sa te mai sinucizi si sa opresti dezvoltarea afacerii tale.

2. Fa un ghid cu tot ceea ce stii

Pentru a realiza pasul numarul unu, ai nevoie sa scrii cum functioneaza totul in afacerea ta. Scrie tot ceea ce faci intr-un fel de ghid, care ii va ajuta pe altii sa-ti preia din sarcini. Acest ghid, combinat cu training-ul oferit de tine ii va pune la curent pe noii angajati. Daca ai deja un ghid, nu uita sa adaugi in el orice sarcini noi care s-au derulat in 2014.

Ti-ai notat toate sarcinile de serviciu pentru a-i forma pe noii angajati?

3. Revizuieste cuvintele cheie ale site-ului companiei tale

In ciuda entuziasmului generat de social media, site-ul unei companii ramane instrumentul numarul unu de marketing on-line. Revizuieste cuvintele cheie folosite pe site, care atrag vizitatori din motoarele de cautare . Ar trebui sa introduci mai multe cuvinte-cheie care se refera la serviciile si produsele mentionate pe site.

Te ajuta site-ul asa cum ar trebui?

Citeste articolul complet pe dailybusiness.ro

Despre antreprenor.eu