PFA, II si IF nu mai pot infiinta scoli auto

Sursa foto: www.ddedrivingschool.co.uk

Sursa foto: www.ddedrivingschool.co.uk

Persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale nu vor mai putea sa infiinteze scoli de conducatori auto, se precizeaza intr-un act normativ recent publicat in Monitorul Oficial citat de avocatnet.ro.

Ministerul Transporturilor a emis noile reguli in conditiile in care reglementarile privind activitatea scolilor de conducatori auto si a instructorilor auto au fost suspendate in baza unei hotarari judecatoresti, astfel ca nu exista un document care sa reglementeze acest domeniu. Totusi, noile dispozitii sunt temporare.

Potrivit Ordinului MT nr. 75/2014 privind reglementarea activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 107 din 12 februarie 2014, scolile de conducatori auto nu vor mai putea fi infiintate de persoane fizice autorizate, intreprinderi familiare si intreprinderi individuale.

Mai exact, noile reguli, aplicabile din 12 februarie, stabilesc ca scolile de conducatori auto vor putea fi organizate ca societati comerciale sau in cadrul regiilor autonome.

De asemenea, acestea vor putea fi organizate la nivelul Ministerului Educatiei sau organizate de institutii de invatamant particular acreditate conform legii care scolarizeaza numai elevii sau studentii inmatriculati in sistemul propriu de invatamant pentru profilul auto, precum si organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apararii care scolarizeaza cursantii pentru nevoile proprii.

Vechile reglementari stabileau ca scolile auto puteau fi infiintate in regim juridic de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, de catre instructori de conducere auto, care au obtinut autorizatie ca scoli de conducatori auto.

Citeste pe avocatnet.ro despre conditiile de functionare ale unei scoli auto.

Despre antreprenor.eu