Ce declaratii trebuiau depuse la Finante

Termenul limita pana la care contribuabilii trebuiau sa indeplineasca 10 obligatii fiscale a fost 25 octombrie. Printre acestea se numara depunerea decontului de TVA, a declaratiei fiscale unice, dar si a notificarii privind plata TVA la incasare.

  • Notificarea privind plata TVA la incasare (formular 097)

Formularul 097 se depune pana in 25 octombrie de persoanele impozabile a caror cifra de afaceri din perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 inclusiv nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei si care vor aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2013.

  • Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Formular 100)

Se depune lunar de catre contribuabilii prevazuti in Ordinul ANAF nr. 101/2008, anexa 8, cap. I, subcap. 1, par. 1.1. sau la alte termene de catre contribuabilii prevazuti in Ordinul ANAF 101/2008, anexa 8, cap. I, subcap. 1, par. 1.4.

  • Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Formular 112)
Se depune de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente. De asemenea, formularul trebuie depus si de catre institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului
  • Decontul de TVA (Formular 300)
Se depune de catre persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune
Citeste mai multe pe avocatnet.ro

Despre antreprenor.eu